Водещи новиниГорна ОряховицаКултура

Светлозар Христов – Заро представя Великотърновска област във фестивала „Пирин фолк“

Светлозар Христов – Заро ще вземе участие в XXXI издание на ежегодния и престижен фестивал за авторска македонска песен на фолклорна основа ,,Пирин фолк – Сандански“. Той ще бъде и единственият представител от години за Великотърновска област.

Израснал и започнал своята музикална кариера в Стражица и Горна Оряховица, като средното си образование завършва в СУ ,,Емилиян Станев“ във Велико Търново с профил ,,Музика“.

И до днес Светлозар се изявява в родното читалище ,,Напредък -1869“ в Горна Оряховица. Зад гърба си вече има над 50 награди от национални и международни конкурси и над 7 авторски песни, които могат да бъдат видени и чути в популярните музикални телевизии и радиа.

След оспорвана и силна конкуренция Светлозар Христов – Заро е допуснат до участие във фестивала, който ще се проведе на 27 август от 20:30 ч. в Летен театър Сандански.

Зрителите ще могат да гледат на живо в YouTube канала на Фен фолк тв, както и в ефира на БНТ 1, БНТ4 и Фен фолк тв.

Песента, с която Заро ще се представи на музикалния фестивал, се казва ,,На хорото“ и е по музика и аранжимент на Иван Йосифов и текст на Хриси Димова. Освен за наградите на журито Светлозар ще се бори и за наградата на телевизионния зрител. Част от песента в момента може да бъде чута в YouTube канала на медията организатор – Фен фолк тв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *