Водещи новиниСъдби

Диви гълъби похапват от ръката на 87-годишния бивш строителен ръководител на „Йовковци“

ОТ ТРИ ГОДИНИ 87-ГОДИШНИЯТ ЕНЬО АТАНАСОВ ХРАНИ ГЪЛЪБИТЕ НА ПАЗАРА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Птиците ядат хляб директно от ръката и се качват без никакъв страх на краката му. Много хора на така нареченото „Пето авеню“ в старата столица са пробвали да дадат на птиците храна от ръцете си по примера на възрастния мъж, но пернатите са свикнали само с него и му се доверяват напълно.

Еньо Атанасов идва всеки ден на пазара, за да нахрани своите приятели.

Еньо Атанасов идва всеки ден на пазара, за да нахрани своите приятели. Дивите гълъби похапват от ръката на 87-годишния бивш строителел...Почти не пропуска да им даде хляб или жито, за което животинките са му изключително благодарни. Атанасов твърди, че животните усещат всичко и затова си избират от кого да ядат и от кого да бягат.

„Белият гълъб ми е приятел, идва на коляното ми. Някой път се карат за храната, но има за всички“, разказа за „Борба“ Еньо Атанасов, който се шегува, че в момента по професия е пенсионер.

ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СИ ЖИВОТ ОБАЧЕ СЕ Е ЗАНИМАВАЛ СЪС СТРОИТЕЛСТВО. НАЙ-ГОЛЕМИЯТ МУ ОБЕКТ Е ХИДРОВЪЗЕЛЪТ „ЙОВКОВЦИ“, КЪДЕТО Е ТЕХНИЧЕСКИ РЪКОВОДИТЕЛ.

В професията прекарва 48 години от живота си. Под негово ръководство се изграждат деривациите към Горна Оряховица, Лясковец, Златарица, Дряново и Габрово, а на самия язовир „Йовковци“ е бил екзиторски контрол.

„Добре че стана този язовир. Ако не беше изграден, вече щяхме да сме измрели от жажда. Виждате как градът се насели в момента и потреблението на вода е много голямо. Оказва се сега, че гълъбите ядат от трудови и строителни ръце“, споделя още Еньо Атанасов.

Еньо Атанасов идва всеки ден на пазара, за да нахрани своите приятели. Дивите гълъби похапват от ръката на 87-годишния бивш строителел...
Гълъбите се хранят само от ръцете на Еньо Атанасов.

ГЪЛЪБИТЕ НЕ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ ЖИВОТНИ, ЗА КОИТО СЕ ГРИЖИ. ВКЪЩИ ИМА СВОЯ КОТКА, А ВЕЧЕ ПРИБИРА ОЩЕ ЕДНА БЕЗДОМНА.

Пред блока храни и други животни, които са кастрирани и обезпаразитени.

Преди известно време някой го снимал как храни гълъбите на пазара. Снимката се озовала в социалните мрежи и предизвикала истински фурор. Всички коментари били изцяло положителни, а хората се възхитили от добротата му и отношението към животните.

Михаил МИХАЛЕВ

One thought on “Диви гълъби похапват от ръката на 87-годишния бивш строителен ръководител на „Йовковци“

  • Птиците не се хранят с хляб, а със зърна, семена – жито, слънчоглед и т.н. Трябва
    да са сурови и без сол. От хляба им се замазват гушките.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *