Здраве

Търсят кой да направи топла връзка между бъдещото Спешно отделение и останалите звена в областната болница

СТРОИТЕЛНО-МОНТАЖНИТЕ ДЕЙНОСТИ ПО ИЗГРАЖДАНЕТО НА БЪДЕЩОТО СПЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ В МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ ТЕКАТ С ПЪЛНА СИЛА

и успоредно с това се търси фирма, която да създаде топла връзка между него и останалите болнични структури в клиниката. Лечебното заведение обяви обществена поръчка за осигуряване на свързващ коридор, тъй като такъв не е предвиден в проекта, реализиращ се от Министерство на здравеопазването. Прогнозната стойност в обявлението възлиза на 36 000 лв. без ДДС.

Предвидените ремонтни дейности се свеждат до подмяна на дограма, елинсталация и ВиК мрежа, шпакловка и боядисване на стени, нов окачен таван и монтаж на винилова настилка по под.

Бъдещото Спешно отделение ще се простира на 700 кв. м и ще разполага с няколко приемни кабинета, триажна зона, уютна чакалня и т.н.

Паралелно с изграждането на топлата връзка изпълнителят ще бъде ангажиран и в реновиране на част от покрив на бившето Родилно отделение в Стара болница. Таванът в южната част на База II е компрометиран, което води до теч в зданието. Ремонтните дейности там предвиждат сваляне на увредените елементи от покривната изолация и доставка и монтаж на нови такива. Обновяването там е необходимо, тъй като основната идея за бъдеща експлоатация на сградата е привеждането й във вид на хоспис.

Кандидатстването за обществената поръчка е до 7 септември.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *