Водещи новиниСъдби

Нашенец създаде в Лондон хотел за мебели и покъщнина

Румен Григоров се труди в британската столица без почивен ден от 4 години

 

ИНОВАТИВНА БИЗНЕС НИША ПОДХВАЩА НА ШЕГА ПРЕДИ 4 ГОДИНИ В ЛОНДОН ТЪРНОВЕЦЪТ РУМЕН ГРИГОРОВ.

Той създава хотел за мебели и покъщнина и вече обмисля да отвори втори такъв обект.

Румен Григоров се труди в британската столица. Той създава хотел за мебели и покъщнина и вече обмисля да отвори втори такъв обект.
Румен Григоров

Оказва се, че услугата, която предлага, има изключително голямо търсене и клиентите са готови да плащат солидни суми, за да съхраняват ценни за тях вещи в неговите помещения. Успехът му в британската столица обаче все повече го отдалечава от завръщане в България. Макар да е натрупал опит в сферата за нетипичното за нашата страна препитание, 40-годишният болярин не вярва, че идеята му би се увенчала с успех, ако я приложи у нас.

Още когато е на 25 години, поема по пътя на емигрантството.

Първоначално се установил в Германия, където работил като шофьор на бус, превозващ отпадъци от клиники. По-късно се преместил във Великобритания и след предложение от познати започнал да се труди на огромно сметище. Там приемал освен боклуци и всевъзможни вещи, които собствениците изхвърляли, защото нямало къде да ги съхраняват. Така му хрумнала идеята да създаде хотел за мебели и покъщнина.

„Първоначално започнах с един гараж – колкото и банално да звучи, защото собствениците на едни от най-големите компании в света са стартирали дейността си от гараж. Естествено, нямаше как да побера в него всичко, което носеха клиентите, и потърсих по-голямо помещение. Инвестицията никак не беше малка и в началото бях на нулата. Всеки ден плащах по 300 паунда за реклама в интернет“, сподели 40-годишният мъж.

Румен Григоров се труди в британската столица. Той създава хотел за мебели и покъщнина и вече обмисля да отвори втори такъв обект.
Сградата, в която се помещава хотелът за мебели.

Лека-полека с времето печелел нови клиенти и някои дори повторно се връщали, за да ползват услугите му.

Огромна част от хората, решили да съхраняват вещи в хотела, са работещи в международни компании с дълги командировки в чужбина. Твърде неизгодно за тях е да плащат за жилище под наем, което реално не обитават, но са обзавели. Така, вместо да изхвърлят покъщнината, я оставят на съхранение в хотела и когато след време се върнат, внасят мебелите в нова къща под наем.

„Едни от най-интересните мебели, които са оставяли, са кожено кресло за над 3000 паунда и огромно легло за хора с ортопедични проблеми. Често носят за съхранение фитнесуреди, маси и столове, бебешки колички, кухни, гардероби, пълни с дрехи, и т.н. Случвало се е да складирам и нетипични вещи – седло за кон, машина за сушене на колбаси и рицарски доспехи“, разказа Румен, като към списъка добавя още украса за Коледа и Хелоуин, китари, маси за билярд, електроуреди…

Румен Григоров се труди в британската столица. Той създава хотел за мебели и покъщнина и вече обмисля да отвори втори такъв обект.
Вещи при изнасяне от жилище, които се подготвят за транспорт към хотела.

Неотдавна за удобство на клиентите допълнил услугата и с транспорт и почистване.

Нашенецът почти всеки ден се сблъсква с чудаци, които искат да ползват услугите му. Неотдавна млада японка му оставила за складиране овехтяла булчинска рокля. Обяснила, че с този тоалет някога се омъжила майка й и тя също иска да го носи на своята сватба… В момента обаче не разполагала с достатъчно място и предпочита да даде роклята на хотел.

Григоров не крие, че изпитва носталгия по родината, но не вижда бъдещето си в България.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *