Водещи новиниСъдби

Предай нататък: Споделено камъче пропътува 1300 км от Чехия и се озова на Царевец

Рисуваното послание е оставено до входа на крепостта в старата столица, за да бъде отново намерено и да продължи пътя си по света

 

Малко камъче със сърце пропътува половин Европа

Малко камъче със сърце пропътува половин Европа и накрая се озова на историческия хълм Царевец в старата столица.
Николина Йорданова с намереното в Равда камъче.

и накрая се озова на историческия хълм Царевец в старата столица. Историята му е впечатляваща и започва далеч от родната България.

Великотърновката Николина Йорданова била на почивка в Равда. Намерила интересен изрисуван камък на брега на морето и решила да си го вземе за спомен. Забелязала, че на гърба му има изписани цифри и букви.

Чрез социалните мрежи, където споделила находката си, Николина Йорданова стигнала до група от Чехия, в която хората рисуват върху камъчета и ги оставят с послания на красиви места по света.

Групата има над 409 000 последователи от цял свят, които всекидневно споделят намерените камъчета с техните кодове, търсейки и авторите им.

Николина Йорданова също се включила в групата.

Там намерила и момичето, което е направило камъчето от Равда. Оказало се, че е оставено две седмици по-рано на българския бряг. Авторката се казва Жирина Покорна от град Хавиржов. Била изключително щастлива, че нейната творба е продължила напред.

„И след като разбрах, че има такива пътуващи и откриватели на камъчета, описах в групата къде съм го открила и го оставих на входа пред Царевец, за да продължи по пътя си“, сподели Николинка Йорданова.

Вероятно камъчето вече е поело към някой друг български град или държава, за да донесе нови емоции на следващите, които ще го предадат нататък…

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *