Горещи новиниОбщество

Общината плаща извънредно над 20 хил. лв., за да спасява проекта за ново кръстовище

Кметството в надпревара с времето: обяви нова обществена поръчка с време за подготовка едва един ден

 

ЗАРАДИ РЕДИЦА ГАФОВЕ И С ВТОРОТО КРЪГОВО КРЪСТОВИЩЕ, КОЕТО СКОРОСТНО СЕ ЗАВЪРШВА В МОМЕНТА В РАЙОНА НА „БЕЛЯКОВСКО ШОСЕ“, ОТ ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО РЕШИХА ДА ПРЕПРОЕКТИРАТ и това съоръжение. За целта допълнително ще бъдат похарчени 17 900 лв. без ДДС. Едва ден е срокът за участие в процедурата, а формата е „пряко договаряне“, което означава, че потенциалните участници ще са доста редуцирани.

Скоростно ще бъде преработен техническият проект за кръгово кръстовище между улиците „Беляковско шосе“, „България“, „Полтава“, „Освобождение“ и „Краков“ в частта „Геодезия“

, пътната част, организацията на движението, осветление, електроснабдяване, ВиК, паркоустройството, част „Достъпна среда“, сметната документация – т. е. почти целият проект. След серия от жалби на живущи и собственици на търговски обекти в района скоростно бе преработен и другият проект за кръгово, което се прави в момента на ул. „Христо Ботев“. Съществен детайл е, че и двата проекта трябва да бъдат завършени до месец, за да не се наложи общинската хазна да връща над 3 млн. европари.

СТЕСНЕНИ ПЛАТНА, НЕЛОГИЧНО ОСТРИ ЗАВОИ, ОСТРОВИ СРЕД ТРАФИКА, ЛОШИ ПОДХОДИ КЪМ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ И СГРАДИ, КАКТО И НЕЛОГИЧНИ СВЕТОФАРИ И АЛЕИ са само част от слабостите на проекта, който от няколко седмици е подлаган на унищожителна критика от търновци в социалните мрежи. Общинските експерти явно са осъзнали, че вместо да продължат по стария проект и да превърнат участъка в огромна тапа, е по-добре да се изготви нов и светкавично са се задействали, макар това да коства допълнителни харчове.

Стилян НАЙДЕНОВ

7 thoughts on “Общината плаща извънредно над 20 хил. лв., за да спасява проекта за ново кръстовище

 • Най- големите некадърници в община В.Търново, на есен трябва да се изринат !

  Отговор
 • Ама как може толкова некадърни общинари, аз ако работя в общината ще ме е срам да кажа, че работя там.

  Отговор
 • Некадърници са , но не се и накрадиха. Безгранична лакомия.

  Отговор
 • Поредна гръмовна издънка на “успешния” кметски екип, начело с един оял се празнословец.
  На мен тоя негодник ми дотегна до смърт, а на вас?!

  Отговор
 • Явно в България на всички позиции не се допускат хора, които могат да мислят. Шуробаджанащината и некадърщината са навсякъде, затова нищо не е както трябва! Какви са тези некадърни проектанти? Какъв е този некадърен главен архитект на В.Търново, който одобрява подобни проекти??? Защо община В.Търново ще похарчи още милиони от парите на търновските граждани-данъкоплатци, за да поправя грешките на некадърници, вместо тези некадърници да отидат в затвора и сами да си платят зулумите!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *