Водещи новиниЗдраве

Изследване с биорезонанс открива непоносимост към над 200 вида храни и напитки

„Час при доктора“ е рубрика на „Борба“, в която ви срещаме със специалисти от различни области на медицината. В тематичната страница ще научавате както регионални, така и световни здравни новини, тенденции в здравеопазването и технологиите, съвети за здраве и профилактика и мн. др. Имате възможност да задавате конкретни въпроси, които ще бъдат отправени към медици от съответната област, и техните отговори ще бъдат публикувани. Запитвания, предложения и идеи може да изпращате на имейл georgieva.1991@gmail.com.


„Храня се здравословно, но въпреки това се чувствам без никаква енергия, много изнемощяла и не смъквам килограми. В семейство имам роднини с диабет и затова внимавам какво консумирам. Оказвам да търся помощ от самозвани диетолози и не знам към кого да се обърна за професионална консултация по темата за храненето. Към кого бихте ме насочили?“, гласи запитване на наша читателка, изпратено на редакционната ни поща.


Изследване с биорезонанс открива непоносимост към над 200 вида храни и напитки

 

ВСЕИЗВЕСТЕН Е ФАКТЪТ, ЧЕ ХРАНАТА Е КЛЮЧЪТ КЪМ ДОБРОТО ЗДРАВЕ.

Д-р Моника Курдова е възпитаник на Медицинския университет в Плевен,работила е в Отделението по нефрология и хемодиализа в МОБАЛ...
Д-р Моника Курдова

Всеки човек обаче усвоява различните продукти за консумация по индивидуален начин и съответно не може да разчита на удивителни резултати по шаблонни диети. За да се поддържа правилно обмяната на веществата в организма и за добър метаболизъм, д-р Моника Курдова от Велико Търново препоръчва безкръвно и безболезнено изследване – вега тест, което работи на принципа на електропунктурата. С него се установява непоносимостта към над 200 вида храни и напитки. На база на резултатите от скрининга човек може да приложи превенция срещу различни заболявания, да повиши жизнения си тонус, да отслабне и да подобри ефекта от лечението на хронични и остри болести.

Д-р Моника Курдова е възпитаник на Медицинския университет в Плевен,

работила е в Отделението по нефрология и хемодиализа в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, а след това се насочила към направлението хранене и диететика. Към момента практикува в свой кабинет в старата столица.

„Вега тест се провежда чрез компютърен апарат, който е нов клас в биоелектрониката. Устройство се поставя на нокътната плочка и много бързо установява индивидуалния отговор на организма към различните субстанции. Информира към кои храни организмът има добра толерантност – разгражда, усвоява и превръща в енергия, и кои от тях не толерира – разгражда бавно, не усвоява достатъчно и натрупва в мастни депа, шлаки, токсини“, обясни специалистката.

Храните са разделени в групи

– подправки, билки и консерванти, животински протеин, зърнени, растителни мазнини и сосове, варива и плодове, зеленчуци, млечни продукти, риба, подсладители, ядки и отпускащи.

Чрез скрининга се установяват и лекарства, които вредят на организма, и по този начин след консултация с лекар могат да бъдат заменени с по-подходящи медикаменти.

„Когато човек вече е наясно кои храни е добре да избягва, може да започне здравословно отслабване. Така ще избегне опасното гладуване. Смъкването на тегло чрез правилна диета ще бъде устойчиво и няма да има т.нар. йо-йо ефект“, увери д-р Курдова.

Изключително полезно е изследването и за бременни жени.

Съвременните проучвания показват, че някои от заболяванията в зряла възраст са свързани с растежа и развитието на плода още в утробата на майката. Всяка жена трябва да знае коя храна се толерира и приема от нейния организъм най-добре и не вреди на детето. Това играе важна роля в програмирането на бъдещото здраве на малчугана. Неправилните диети и хранене могат също да намалят кърмата.

Спазването на показателите от теста помагат да се подобри значително състоянието на хора, страдащи от диабет, подагра, сърдечносъдови, бъбречни, чернодробни заболявания, болести на ендокринната система, пикочо-половата и др.

Специалистката обясни, че не е необходимо непременно насочване от личния лекар и всеки, който желае, може да се подложи на изследването.

По думите й би било полезно, ако вега тестът се включи в годишните профилактични прегледи на пациентите.

Д-р Курдова напомня, че храненето следва да бъде по-често, но с по-малки порции, защото така се засилва метаболизмът.

Тя е категорична, че закуската не бива да се пропуска, а вечерята е добре да се консумира поне 4 часа преди лягане. Необходимото количество вода пък трябва да отговаря на нормата – по 30 мл на килограм телесно тегло. Съветва да се намалят подправките черен пипер, кимион, бахар и дафинов лист, тъй като дразнят стомаха. Приемът на месо е желателно да не надвишава 180 – 200 г на хранене, а плодовете да не се консумират на гладно.

Галина ГЕОРГИЕВА

10 thoughts on “Изследване с биорезонанс открива непоносимост към над 200 вида храни и напитки

 • Къде се намира кабинетът на д-р Моника Курдова и как да се свържем с нея. Не откривам никаква информация в Интернет.

  Отговор
  • Град Велико Търново,градска поликлиника.Номер за записване -0884678331

   Отговор
 • Моника първо да приложи теста на себе си и да стане пример за клиентите си, че като гледам как се е ошишкала, явно диета нея не я лови. Първо вижте как изглежда човека, който ви дава съвети за хранене и здрав вид, после се лъжете да ходите в частния и кабинет 🙂

  Отговор
  • Правилно. Като цяло тия “изследвания” ми приличат на модерно шарлатанство. Още преди 10-15г ги имаше. Изреждат ти почти всичко възможно в списък забранено за ядене, защото не ти понася.

   Отговор
  • Вие познавате ли я, че давате лоши квалификации? Аз я познавам много добре лично. Прекрасна млада лекарка, слабичка, личицето й грее от доброта. Лъчезарна и усмихната. Раздаваща се за пациентите. Успех й желая и много здраве!!!!!

   Отговор
  • Тестът не е само за отслабване,а и за здраве -хранене според хронични заболявания, и отделни особености на всеки организъм,с което се постига и здравословно отслабване,без строги , неподходяща диета,а ефективно ,с траен и здравословен ефект

   Отговор
 • Моника първо да приложи теста върху себе си и да спазва препоръчителното хранене, че като гледам как се е ошишкала. Когато някой дава такива съвети в частния си кабинет, първо погледнете той дали е пример??…

  Отговор
 • Аха вие задържате коментарите за одобрение и ако те не съответстват на рекламата, която искате да направите на някой, то не се публикуват. Свобода на словото! А как човек да даде мнението си и да предпази други да се лъжат по такива пишман докторки и шарлатанки?

  Отговор
 • Пълна измама са тези тестове. Ако си направя 3 последователни теста, няма да има нищо общо между резултатие. Журналисти от BBC още преди 20 години са го доказали!

  Отговор
  • Когато има пренасищане на организма с някои хранителни вещества, след известно време,ако се спрат и отново се направи тестът,да,променя се резултатът .А вече при алергиите,не се променя!

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *