ОбществоПолски Тръмбеш

Полски Тръмбеш с 9 дни развлечения за 59-годишнината от обявяването му за град

Полски Тръмбеш празнува 59 г. от обявяването си за град с 9 дни различни културни изяви. Те започват на 1 септември и ще продължат до 9 включително. На 8 септември, когато се чества годишнината, ще има празнична литургия в храма „Рождество Богородично”, две колоритни изложби в Историческия музей, а тази година вечерта на площад „Възраждане” ще пее Илия Луков.

В първия ден от мероприятията ще бъде открит Осмият национален конкурс за млади изпълнители на забавна песен „Полските щурчета”, за който са се записали над 100 участници от страната. Вечерта ще има рецитал на Кристина Димитрова. На 2 септември от 21 часа след конкурсната програма за гостите и жителите на града ще пеят братя Аргирови. Кои са победителите в „Полските щурчета”, ще стане ясно на 3 септември вечерта, когато ще бъдат връчени наградите и ще бъде галаконцертът на победителите.

За пръв път тази година общинският събор на плодородието „Златна есен -2023” и общинският празник на художествената самодейност „Да съхраним традициите” ще бъдат в един и същ ден – на 6 септември, и по едно и също време на площада в Полски Тръмбеш. На 9 септември развлеченията за празника на града ще завършат с 11-ото фолклорно надиграване „Ритми край Янтра”.

Тази година няма да има тържествена сесия, защото няма номинирани за почетни граждани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *