КултураПриложение Полски Тръмбеш

„Полянци” прославиха България и Полски Тръмбеш в Македония

Фолклорна формация „Полянци” прослави България и Полски Тръмбеш на международен фолклорен фестивал в Охрид. Пъстри фолклорни носии, талантливи танцьори, много радост, енергия и заразяваща жизненост – така може да се опише турнето в Македония.

Като посланици на българския танц танцьорите представиха България и град Полски Тръмбеш на Петия международен фолклорен фестивал „Биляна платно белеше“. Бяха посрещнати от президента на фестивала Влатко Стевановски, а 5-дневният престой премина при безупречна организация. Позитивни емоции, адреналин и страхотни моменти изпълваха екскурзиите, организирани от Влатко Стевановски и Рангел Вангелов – организатор и представител за България в Македония.

Словакия, Турция, Румъния, Полша, Сърбия, Северна Македония бяха участниците във фестивалната вечер, както и великолепното представяне на България в лицето на „Полянци“ и ФФ „Пролетни ритми“ от Климентово.

„Полянци“ имаше честта да води колоната на дефилето по крайбрежната улица на Охрид и обра овациите на възхитените туристи и домакини. Българите откриха и фестивалната вечер с танците „Средногорска сюита“ и „Златийски ритми“. Със своята програма и завладяващи танци във втори блок „Кате, Кате“ и „Шопски танц“ самодейците предизвикваха бурни аплодисменти и овации.

След последното си изпълнение двата колектива получиха от президента на фестивала плакет и сертификат за достойно представяне на Международния фолклорен танцов фестивал. Това участие става възможно благодарение на ръководството на Общината, подчерта художественият ръководител и хореограф на „Полянци” Мариана Малчева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *