Водещи новиниКултура

Деца и младежи се изявиха с красиви екоизделия в Празник на природата в Церова кория

Празник на природата във великотърновското село Церова кория сътвориха децата от Центровете за работа с деца и младежи, участници в екоконкурс „Моята ръка твори, за да съхрани природата“.  Участниците представиха в изложба лично изработените изделия, като разказаха за идеята и използваните рециклирани и отпадъчни материали, сред които са пластмаса, кашон, рециклирана хартия и др. Със своите нестандартни екипни проекти се включиха над 30 деца от Центровете за работа с деца и младежи в с. Присово, с. Къпиново, с. Русаля, с. Церова кория, с. Малки чифлик, с. Пчелище и с. Балван. За своето старание децата получиха заслужени индивидуални и групови награди.

Екоконкурсът бе организиран в партньорство с Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и Съюза на пивоварите в България.

„Основната идея на конкурса е да стимулира креативността и любознателността на децата и младежите, екипността и партньорството между тях  чрез търсене, откриване, събиране и споделяне на идеи с цел опознаване на родния край и опазване на природата“ – сподели в изказването си г-жа Ивана Радомирова изпълнителен директор на Съюз на пивоварите в България.

Конкурсът се проведе в Центровете за работа с деца и младежи под мотото  „Заедно за едно по-чисто и добро бъдеще. Нека пазим и ценим природата – тя е наша!“, като част от националната кампания на Съюза на пивоварите: Код „Отговорни заедно”, раздел за чиста природа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *