Горещи новиниЗдравеКрими

Домашно куче нападна и рани жена в района на детска градина във Велико Търново

ДОМАШНО КУЧЕ, ОСТАВЕНО БЕЗ НАДЗОР ОТ СТОПАНИТЕ, НАПАДНА ЖЕНА В СТАРАТА СТОЛИЦА, научи „Борба“. Инцидентът се случва тази сутрин около 7:20 ч. на улица „Освобождение“ в района на детска градина „Евгения Кисимова“. Потърпевшата разхождала своето куче, когато върху нея и домашния й любимец връхлетяло агресивното четириного, което по думите на свидетели, вероятно е порода доберман. То било с нашийник с шипове. Животното захапало ръката на търновката, а тя започнала да крещи за помощ. В този момент в близост преминавала друга жена и агресивното опашато се насочило към новата си жертва. Тя обаче успяла да избяга по стъпалата към съседната улица и да се отърве от кучето, разказаха очевидци.

На мястото пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ. Пострадалата е откарана в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ където предстои да й направят операция на ръката.

Минути след транспортирането на потърпевшата в клиниката униформените се върнали на мястото на инцидента, за да издирват кучето и стопанина.

Съседите са потресени от случилото се. Коментират, че е чист късмет как нехайното поведение от страна на собственика на кучето не е довело до много по-голяма трагедия, предвид близостта на детската градина, където се е разхождало животното.

В началото на 2023 г. глутница кучета нападнаха и убиха 41-годишна жена в Долна Оряховица.

Галина ГЕОРГИЕВА

3 thoughts on “Домашно куче нападна и рани жена в района на детска градина във Велико Търново

 • Днес 04.09 около 07:20 . Кучето отговарящо на същото описание беше на ул Освобождение до детската градина,
  пуснато само.

  Отговор
 • Крайно време е да се срожи ред в тая Държава. Стига сте гледали вашите интереси. Престъпниците, убийците, пияница командват правителството. Засрамете се, вземете пример и практики от добрите и успели държави.

  Отговор
 • Кучето ще бъде ли умъртвено или това е крайно неприемливо и престъпно?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *