Водещи новиниОбразование

Млада докторка се нуждае от 40 000 лв., за да учи в Харвард

Габриела Панайотова се надява на помощ от дарители, за да сбъдне мечтата си

 

28-ГОДИШНАТА ГАБРИЕЛА ПАНАЙОТОВА ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА Е НАПЪТ ДА ОСЪЩЕСТВИ СВОЯТА МЕЧТА  ДА СЛЕДВА В УНИВЕРСИТЕТА В ХАРВАРД. Нашенката е приета в „Global Clinical Scholars Research Training program“  – едногодишна следдипломна обучителна програма, чиято основна цел е обучение на млади кадри по научна работа на най-високо ниво.

Фокусът попада върху докторанти и постдокторанти, които имат желание да повишат знанията си и след това да споделят опита си със своите колеги, за да се подобри цялостното ниво на научна работа.

Младата жена е кандидатствала за стипендия от вуза, но макар да е одобрена за подпомагане в размер на максимално допустимата от учебното заведение сума, не може да осигури оставащата част от средствата за обучение.

Габриела е възпитаничка на ПМГ „Васил Друмев“ – Велико Търново,

а след това завършва „Медицина“ във Варна. След дипломирането си става асистент в Медицинския университет в морската ни столица, Катедра „Физиология и патофизиология“. Носител е на редица награди от международни конкурси и инициативи.

Желанието на нови знания и надграждане я мотивира да продължи да върви по пътя на науката. Така се стига и до кандидатстване и прием в Харвард. Младата докторка обяснява, че  по време на обучението курсистите ще усвоят тънкостите и спецификациите на научната дейност: дизайн и провеждане на клинични проучвания, работа с реномирани бази данни, писане и оценяване на научни разработки, статистически анализ на данни и програмиране.

„В рамките на програмата всеки участник ще развие и представи пред жури концепция за собствен научен проект, който да бъде реализиран след дипломирането на участниците.

Обучението се провежда в хибридна форма, като голяма част от лекциите и семинарите ще бъдат онлайн. Също така ще се проведат и три обучителни присъствени семинара в Бостън, САЩ.

Harvard Medical School е сред най-добрите университети в цял свят. Но това е свързано и с високата стойност, която всеки студент, докторант или постдокторант трябва да заплати.

В този случай – $15,900 USD. Кандидатствах и за стипендия, за която бях одобрена. Тя е на максималната стойност от 25% или $3,975.00 USD. Това означава, че е необходимо да платя $11,925.00 USD.

Освен това като докторант, който участва в тренировъчна програма, няма как да бъда настанена в общежитията им, редом с техните бакалаври и магистри. Хостелите и хотелите в Бостън предлагат нощувки с невъобразимо високи цени, а пътят до там също струва скъпо. Сумата, която ще бъде необходима, е 40 000 лева. Сума, която е напълно непосилна за мен и моето семейство“, сподели Габриела.

28-годишната докторка се надява на подкрепа от дарители, за да сбъдне голямата си мечта.

„Знам, че всичко онова, което науча, ще бъде полезно не само за мен, но и за хората, които вървят и тепърва ще тръгнат по моите стъпки. Избрах да се занимавам с наука и силно желая да го направя по най-успешния възможен начин. Ето защо реших да организирам кампания за събиране на необходимите средства. Всеки, който желае да помогне, може да го направи на тази сметка:

Банка ДСК

Сметката е на името на Габриела Георгиева Панайотова

IBAN: BG22STSA93000030189489

BIC: STSABGSF

Основание за превод: Дарение за образование

Вярвам, че Харвард ще ми помогне да науча нови неща, благодарение на които развитието ми в България да продължи по най-добрия възможен начин“, споделя тя.

Галина ГЕОРГИЕВА

3 thoughts on “Млада докторка се нуждае от 40 000 лв., за да учи в Харвард

  • Вече сме минали по тоя път. Банките отпускат кредити. Успех!.

    Отговор
  • Браво на младата докторка! Пожелавам й успех и дано се върне в България!

    Отговор
  • Аз за такова нещо още си връщам кредита, що дарение ?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *