Горещи новиниПолитика

Великотърновските социалисти утвърдиха листата за местния вот, Михаил Михалев е водач

Предстои да бъде определен и кандидатът за кмет на общината

Делегатите от общинската конференция на БСП във Велико Търново утвърдиха листата си с кандидати за общински съветници.

За водач беше определен председателят на местната структура Михаил Михалев.

37-годишният журналист и настоящ общински съветник получи  най-много номинации и от основните партийни организации на провелия се цикъл събрания.

Втори в листата ще бъде икономистът и предприемач в сферата на IT Димитър Чолаков. Той също е действащ общински съветник.

Третото място е за  Ирена Стасинопулу, която е сред известните великотърновски адвокати, а четвърти ще бъде историкът и уредник в Регионалния исторически музей Михаил Стойчев.

Петото място е за Светлана Бояджиева-Георгиева, която е доктор по икономика от Свободния университет в Брюксел  и УНСС и управител продажби и маркетинг във фирма за зърнопроизводство.

Следват президентът на хандбалния клуб „Етър 64“ Атанас Атанасов, който два пъти е бил ръководител на групата съветници от БСП, експертът по логистика Симона Лазарова, предприемачът Йордан Свраков и председателят на Младежкото обединение на БСП във Велико Търново Жулиета Войнова.

Социалистите ще се явят на изборите с пълна листа, която включва професионалисти от различни сфери, доказани специалисти и общественици.

Предстои да бъде утвърден и кандидатът за кмет на община Велико Търново, а по време на провелата се конференция бяха определени кандидатите за кметове на населените места.

За свой кандидат в Дебелец БСП издига общественикът и библиотекар Събка Илиева. В Килифарево социалистите залагат на счетоводителя и икономист Виктория Николова, а в Ресен на младия Светослав Витанов. В Самоводене кандидатът на БСП ще бъде Маргарита Сърменова, а в Балван досегашният кмет Недьо Георгиев. В Никюп кандидат на БСП ще бъде президентът на местния футболен отбор Кирил Минков, в Хотница социалистите издигат Тихомир Тодоров, а във Водолей залагат на Милен Мирчев. За Арбанаси социалистите издигат педагога и финансист Стефан Стоянов, а в Малки Чифлик залагат на досегашният кметски наместник Иван Чолаков.

За няколко населени места конференцията на БСП подкрепи независими кандидати.

В Пчелище социалистите гласуваха доверие на Станислав Стоянов, в Леденик ще работят за успеха на Ваня Николова, а в Ново село, Беляковец и Присово дават подкрепата си за досегашните кметове Христо Христов, Албена Беренска и Малина Попова.

Социалистите приеха и платформа за местните избори с ясно разписани ангажименти и конкретни стъпки за подобряване качеството на живот в общината.

 

3 thoughts on “Великотърновските социалисти утвърдиха листата за местния вот, Михаил Михалев е водач

  • Мишо Цоциалиста – вечният кандидат за общински съветник…Смях в залата!

    Отговор
  • Очертава се тежка загуба на БСП, нямаща аналог в партийната и история. Листата е отчайваща. Социалистите някога тръгнаха от Търново като партия и тук ще понесат най-тежкия удар. Не виждам кой ще “блесне” в тази подредба. Явно се залага на оределия твърд вот.

    Отговор
  • Чува се и да друга листа, дори и за кмет. Тази на Цветан Цветанов и братът на убитият с 6 куршума Петър Христов. За водач на листата се спряга бившия Ректор на ВТУ– Христо Бонджолов. Който бе в бизнес отношения с Христов. В-к Борба воде ли раследване по въпроса.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *