Горещи новиниКултураПолски Тръмбеш

91 млади таланти от страната пяха на „Полските щурчета” в Полски Тръмбеш

91 млади таланти от цялата страна пяха на осмото издание на конкурса за забавна песен „Полските щурчета” в Полски Тръмбеш. Децата се състезаваха в четири възрастови групи. Най-много участници имаше във втора възрастова група за певци от 9 до 12 г. По традиция водещ на културното събитие бе Рангел Вангелов.

Авторитетното жури отново бе от Етиен Леви, Светослав Лобошки и Красимир Гюлмезов. За пръв път тази година се проведе и майсторски клас преди започване на конкурса, който завърши с галаконцерт на победителите и раздаване на наградите на 3 септември вечерта на градския площад.

Гран при сред най-малките на възраст от 5 до 8 години грабна Мариа Попова от София. В същата група първа награда спечели Катерина Кънева от Пловдив. Даная Запрянова и Марина Манолова от София взеха втори награди. Две трети награди бяха връчени на Виктория Петрова от Севлиево и Даная Александрова от Дряново. В групата се състезаваха 6 деца от Велико Търново.

Елена Василева от Пловдив стана носител на Гран при във втора възрастова група за деца от 9 до 12г. Кристина Енчева от Горна Оряховица взе първа награда. Еда Алиева от Търговище и Виана Колева от Севлиево са  носители на втора награда. Йоана Ташева от Стара Загора е с трета награда. В групата участваха 5 деца от Велико Търново. В тази група се състезава Данай-Мария Костакис от Полски Тръмбеш и се класира на 19-то място.

Уникалната статуетка за Гран при в трета възрастова група за изпълнители от 13 до 15 години,  журито отсъди за Стефания Горначка от Русе. На първо място е Бриана Петрова от Варна. На второ е Жаклин Костадинова от Бургас, а на трето Кристина Неделчева от Габрово. Тук участваха три деца от Велико Търново, едно от Горна Оряховица и едно от Свищов.

В четвърта група за изпълнители от 16 до 18 години, статуетката за Гран при получи Елена Попова от Петрич. Симона Динчева от Стара Загора е на първо място. Десислава Василева от Русе е с втора награда Цветомира Тодорова от София и Румяна Христова от Полски Тръмбеш са с трета награда в най-голямата група изпълнители.

За всички наградени имаше различни статуетки и дипломи за участие. Наградите бяха връчени от ръководители на община Полски Тръмбеш и спонсори на конкурса. За участниците и гости в дните на културното събитие пяха братя Аргирови и Кристина Димитрова. Председателят на едноименното сдружение Веселин Маринов естествено бе на конкурса и очарован от младите таланти, които отново показаха, че обичат българската забавна песен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *