Горещи новиниИкономикаСвищов

Община Свищов представя 3D визуализация за създаване на Дунавски индустриален технологичен парк

Снимка: Пресцентър Община Свищов

Община Свищов организира публично представяне на проекта за развитие на Дунавски индустриален технологичен парк, съобщиха от общинския пресцентър.

Представянето ще се състои на 11 септември от 17:00 часа в салона на Първо българско народно читалище (ПБНЧ) „Еленка и Кирил Д. Аврамови“ в Свищов.

На мястото ще бъде представена 3D визуализация на Индустриалния парк, разработена от международен екип – български и турски специалисти, лидери в проектирането и изграждането на подобни проекти.

Срещата има за цел да запознае широката общественост със завършените дейности, свързани с подготовката на стратегически документи, осъществени партньорства, реализирани процедури, както и предстоящите планове по изграждането на индустриалната зона до самото ѝ финализиране.

Участие в представянето на дейностите по проекта ще вземат кмета на Свищов д-р Генчо Генчев, както и част от екипа по разработването му. Сред тях са Йорданка Димитрова – ръководител, Светослав Кьосев – заместник-председател на Двустранната търговска камара България – Румъния, проф. д-р инж. Фантина Рангелова, Ивайло Асенов и Бойко Милев. Специален гост на събитието ще бъде президентът на турската компания IDEArc – Емрах Ердем Озлу.

От началото на 2017 г. е приета и действа Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение в Община Свищов. Водени от амбицията за възраждане на Дунавският регион и основавайки се на перспективите за развитието му, община Свищов съвместно с Министерството на икономиката организира ситуирането и изграждането на „Дунавски индустриален технологичен парк „Свищов“.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *