Политика

ВМРО издигна доц. Милен Михов за кандидат-кмет на Велико Търново

Д-р Юлия Тонкова, педиатър, общински съветник и председател на Женската организация на ВМРО: „Бюджетът на общинската програма за подкрепа на ин витро процедури да бъде увеличен на 100 000 лева“

ВМРО ще участва на местните избори на 29 октомври в цялата Великотърновска област.

Със свои кандидати за кметове и листи за общински съветници воеводите влизат в предизборната надпревара в общините Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец и Златарица.

За кметския пост в областния град ще се състезава доц. Милен Михов.

ВМРО подготвя и своя листа за общински съветници, която до дни ще бъде обявена като вече е ясно, че в нея ще бъдат включени досегашните местни парламентаристи д-р Юлия Тонкова, Евгени Коев и Деян Куздов, както и настоящия кмет на с. Самоводене Стефан Мъглов, Йордан Грозданов, проф. Мирослав Гълъбов от ВТУ и др.

„Всичките ни кандидати са познати местни хора, доказани професионалисти и общественици като в листите ни няма парашутисти и наемници“, подчерта доц. Михов

Той заяви, че предстоящата кампания ще е агресивна и представителите на ВМРО няма да спестят истината за подготвяни задкулисни сделки, чрез които политически несъвместимости ще се явят заедно на предстоящите избори.

„ВМРО застава зад старата изпитана формула „Местни, свестни и известни“.

През последните 4 години Община Велико Търново сериозно изостана в реализирането на важни проекти, свързани с интегрирания градски транспорт, строителството на двата моста под Царевец, Общинския конгресен център и др. Хаосът с транспорта и паркирането е градска реалност. Акцент в нашата политика ще е грижата за населените места в общината.

Ще настояваме за увеличаване на средствата, които ще гарантират създаване на по-добри условия за живеене в малките селища“, посочи доц.Милен Михов.

Той допълни, че приоритетите му са основани на принципите дългосрочност, планиране и последователност. Сред тях е решаването на проблема с водоснабдяването в множество селища, сред които най-засегнато е село Ресен.

„Важно е съхранението и развитието на старинната част на Велико Търново, където в момента има тенденция на разпад. Амбицията ми е възстановяване на кметство, което да отговаря за Стария град. Важно е да се изработи дългосрочна 4-годишна инвестиционна програма, която да бъде обществено обсъдена и одобрена от Общинския съвет. Разработили сме две обществени програми насочени към децата и младежите-Програма за военно-патриотично възпитание и Обществена програма „Вяра за всеки“, информира доц. Михов.

ВМРО отново издига кандидатурата на Пенчо Чанев за кмет на община Златарица.

„След 3 последователни мандата, бях решил, че е редно да се оттегля от управлението. Сега обаче искам отново да се върна на кметския пост, защото през последните 4 години Златарица сериозно изостана. В навечерието на предишните местни избори ми беше повдигнато обвинение и след 4-годишна сага на проверки, на 16 август Прокуратурата излезе с постановление, че разследването е прекратено поради липса на данни за извършено престъпление. Това ми дава сили да се боря за управленския пост“, изтъкна Пенчо Чанев.

Председателката на Женската организация на ВМРО д-р Юлия Тонкова подчерта, че членовете на организацията пледират за запазване на българското семейство.

„Приоритетите ни са да съхраним националната си идентичност и българщина, да ревизираме настоящето, защото пороците на века обсебват младото поколение. Ще настояваме бюджетът от 70 000 лева на Общината за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми да бъде увеличен на 100 000 лева. 59 общини в страната имат собствена общинска програма за стимулиране на раждаемостта като отпусканите еднократни помощи варират от 50 до 600 лева, но за съжаление Община Велико Търново не е сред тях и е редно това да бъде коригирано. Не е нужно да правим предизборни агитки с празни обещания, а да предложим смислени идеи с реални действия и резултати. Велико Търново е град със славно минало, но днес се слави като град на кръпки и дупки“, коментира д-р Тонкова.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-авторът

One thought on “ВМРО издигна доц. Милен Михов за кандидат-кмет на Велико Търново

  • Нашият район е селскостопански, а на пазара има само прекупвачи с неясен произход на продукцията. А можем да изхраним два града, ако стопаните и младите производители бъдат подпомогнати и защитени, за да не се трови народа.
    За летището нищо не се споменава. Най- туристическият град сме имаме летище и гари, а за нищо не стават. По какъв начин искате да ни посещават туристите. И магистрала няма към нашия град. Това ли е развитието за което ни обешавахте на всички избори . Съборени къщи никакъв Център, Само Паяка работи безопасно, за да пълни джобовете на общината , безупречна работа. Другите неща само чакаме и сме лъгани и ограбвани, колко години трябват да има магистрала до Търново? 100- 200 години кажете ни? Така няма да настояваме . Ще чакаме.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *