ПолитикаПолски ТръмбешПриложение Полски Тръмбеш

Кметовете в края на мандата – Климентово

Стоян АНГЕЛОВ: Зъболекарският кабинет е най-голямата социална придобивка, с пари от наем попълваме дупки

 

Последните четири години бяха трудни и динамични. Преминаха под знака на коронавирус и поредица организиране на избори. Без стабилност в държавата възможностите за нормална работа бяха твърде ограничени.

Все пак и в този мандат нещичко се направи. През 2021 г. поради създалата се епидемична обстановка, породила невъзможността да се празнуват коледно-новогодишните празници, възникна идеята за направата на календари за всяко домакинство със снимки от Климентово. Идея, която беше възприета с радост и имаше успех.

През 2022 г. бяха подменени уличните лампи с нови – икономични, като на места се поставиха нови осветителни тела. Увеличихме броя и на контейнерите за смет, които всъщност никога не достигат. На желаещите жители на с. Климентово бяха раздадени и компостери по спечелен проект на общината.

В две от сградите в селото, които са общинска собственост, бяха отдадени помещения под наем, процент от който остава в селото и вече две години го използваме за попълване на изронени дупки по асфалта в селото. Прекъсналият дейност зъболекарски кабинет отново отвори врати. Това е голяма социална придобивка за нашето село и благодарим на д-р Василева за професионализма и отношението към всеки влязъл при нея.

В момента тече подмяна на покрива на ресторант „Тополите“, който се използва за провеждане на празнични мероприятия. Тази година заедно с НЧ „Съединение 1885“ и клуб на пенсионера „Здравец“ организирахме празник „Сред селото на мегдана за Еньовден“ с идеята да се превърне в традиция и да бъде включен в културния календар. Интересът към събитието ни зарадва и разбрахме, че хората имат нужда от подобни мероприятия, които ни събират и зареждат с позитивни емоции. В края искам да благодаря на екипа в кметството и на всички, с които работихме заедно през последните четири години, и да уверя жителите на Климентово, че което е зависело от нас, е направено и винаги сме влагали старание да подобрим средата на живот в селото.

Стоян АНГЕЛОВ

Кмет на село Климентово

Сн. Личен архив

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *