КултураПолски ТръмбешПриложение Полски Тръмбеш

Летните занимания за децата в читалищната библиотека завършиха с Ден на таланта и импровизирана лаборатория

„ЛЯТО В БИБЛИОТЕКАТА” В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ЗАВЪРШИ С ДЕН НА ТАЛАНТА И ИМПРОВИЗИРАНА ЛАБОРАТОРИЯ, организирана с помощта на Ива Досиславова.

През юли и август в читалищна библиотека „Отец Паисий 1905” за поредна година се проведе „Лято в библиотеката” – традиционна лятна работа с деца. Заниманията се провеждаха всеки вторник и четвъртък от 10:00 ч.

При изготвяне на програмата за 2023 г. идеята бе децата да четат, играят, творят, да стимулираме тяхното въображение и умения. Проведоха се часове по четене, рисуване и апликиране, кулинария, грънчарство, плъстене на вълна, развлекателни игри на открито.

Занятията се водиха от библиотекарите Маргарита Христова и Магдалена Ангелова.

„Направихме най-вкусните бонбони, запознахме децата с традициите и изработихме кукерски маски, рисувахме на стреч фолио и украсихме беседката в двора с рисунки. Запознаването със занаята „плъстене на вълна” за втора поредна година дължим на Валентина Павлова. Тя изнесе своя втори урок пред децата, които бяха впечатлени от работата с цветната и мека вълна. Новото тази година бе часът по грънчарство заедно с Деси Владовска. Имаше изключителен интерес от страна на децата, като всяко от тях изработи своя купичка, която после оцветихме”, споделят библиотекарките от Полски Тръмбеш.

В лятната работа с деца участваха над 40 малчугани, част от които живеят в чужбина и в други градове в България и гостуват в Полски Тръмбеш за ваканцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *