У нас

Днес трябва да започне разрушаването на пропадналия мост по пътя Царево – Ахтопол, каза за БТА директорът на ОУП-Бургас Митко Порязов

Части от временния мост, който ще бъде изграден на мястото на пропадналото съоръжение на основния път, свързващ Царево и Ахтопол, вече са пристигнали на място. Това каза за БТА директорът на Областното пътно управление (ОУП) – Бургас инж. Митко Порязов.

По думите му останалите елементи от сглобяемия временен мост ще бъдат транспортирани до Царево от Нова Загора най-рано утре. “Това е временно мостово съоръжение от военен тип. Елементите са големи и тежки и не могат да бъдат доставени наведнъж”, каза Порязов.

Днес трябва да започне разрушаването на компрометирания мост, чиито основи са поддали под напора на придошлата вода. На място е разположена тежка техника. Все още не е известно колко време ще отнемат тези дейности.

Директорът на ОУП – Бургас допълни, че като алтернатива на пътя Царево – Ахтопол се използва отсечката през къмпинг “Нестинарка”. Вчера властите там затвориха друг мост заради опасност от пропадане на част от платното за движение. Инж. Порязов каза още, че той вече е ремонтиран и движението по него се осъществява нормално и в двете посоки.

В община Царево няма други непроходими пътища, част от републиканската пътна мрежа. Преминаването през малки общински пътища остава затруднено на много места.

Бта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *