ПолитикаПолски ТръмбешПриложение Полски Тръмбеш

Кметовете в края на мандата – Раданово

Задачите бяха изпълнени почти 100%, ще се ремонтира и пътят по моста над река Янтра

По време на четвъртия ми мандат като кмет на Раданово в периода 2019-2023 г. задачите, които си бях поставил, бяха изпълнени почти на 100%. С изключение на инфраструктурата, където има още много какво да се желае.

Какво се извърши в областта на строителните дейности?

Бяха ремонтирани покривите на здравната служба, кметството, читалището и пенсионерския клуб. В кметството бе извършен ремонт и освежаване на помещенията, които се използват за различни дейности. Ремонт и освежаване бе извършено и в пенсионерския клуб „Детелина”. Ремонтирани и асфалтирани бяха голяма част от улиците в селото, но тук има още много какво да се направи.

Бе подменено уличното осветление с LED лампи през 2022 г. За 26 000 лева ще се ремонтира (асфалтира) пътното платно на моста над река Янтра. Закупени и подменени бяха голяма част от съоръженията на детските площадки в селото. Бяха извършени и много други по-дребни строителни работи.

В Раданово редовно се почистват уличната мрежа, тротоарите, зелените площи, гробищният парк и др. Тук има още какво да се желае с интегрирането на някои от жителите на селото, които не трябва да изхвърлят отпадъци на нерегламентирани за това места.

За спортуващите бе направена спортна площадка с изкуствен терен за 100 000 лв. през 2020 година в квартал „66” на селото. Тя и стадионът се поддържат в добро състояние. Футболен клуб „Вихър” продължава да взема участие в Областна футболна група „Север”.

От културните мероприятия по-мащабно бе честването на празника на село Раданово, Спасовден и курбанът в двора на църквата „Свето Възнесение Господне”. Честваха се и други по-малки културни мероприятия, организирани от читалище „Светлина 1883 г”.

Направеното дотук не трябва да задоволява новоизбрания кмет на местните избори тази година. Той трябва да продължи да доизгражда инфраструктурата и да развива другите дейности за подобряване на условията за живот в село Раданово.

Йордан ЙОРДАНОВ

Кмет на село Раданово

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *