Политика

Областният лидер на „Български Възход“ Венцислав Фоти влиза в битката за кмет на Велико Търново

Председателят на партията Стефан Янев представи част от кандидатите в региона

Председателят на ПП „Български Възход“ Стефан Янев на 7 септември представи официално част от кандидатите за кметове на партията във Великотърновска област за предстоящите местни избори. В надпреварата за кметския пост във Велико Търново се включва областният координатор адвокат Венцислав Фоти, за Горна Оряховица – общинският председател Даниел Спасов, за община Лясковец кандидат ще бъде Румен Карагяуров. В Елена са напреднали преговорите за подкрепа на независимия кандидат Петър Димитров, който е председател на сдружение „ЗАедно за Елена“.

Стефан Янев заяви, че кандидатите на „Български Възход“ ще водят позитивна кампания, като ще търсят баланса да подкрепят добрите практики в общините, но няма да спестяват и критики за несвършени неща от местните власти.

„Ще разчитаме на активното участие на гражданите. Сред нашите управленски приоритети е създаване на добри условия за бизнеса“, посочи още Стефан Янев.

37-годишният адвокат Венцислав Фоти, подчерта, че се кандидатира за кмет, тъй като има визия за развитието на Велико Търново, където живее със семейството си.
„Целта ни е местното самоуправление да бъде по-близо до гражданите, а във Велико Търново липсва връзка между управляващите и хората“, коментира Фоти.
Той съобщи в аванс, че кандидатите на ПП „Български Възход“ изработват Платформа с управленски идеи, която съвсем скоро ще представят на търновци и ще очакват тя да бъде допълнена от техни предложения.
„Имаме например конкретни мерки срещу безводието в някои селища. За община Велико Търново смятам, че на първо място трябва да се започне с развитието на забавените проекти. Необходимо е изработването в спешен порядък на Програма на развитие, която да отстрани практиката да се работи „на парче“ по конкретни проекти, свързани с инфраструктура, водоснабдяване или здравеопазване“, изброи Венцислав Фоти.

Горнооряховчанинът Даниел Спасов е 38-годишен и работи в областта на търговията, семеен е с едно дете.

„Не мога да стоя безгласно след като в нашия град не се чува гласа на гражданите. Проблемите са много и не са от вчера- безводие, бездомни кучета, лоша пътна инфраструктура… Горна Оряховица трябва да си върне статута на индустриален град, с развита промишленост. Общината е с отлично местоположение в Северна България – с жп гара, летище, трябва да се възползваме от тези условия“, заяви Даниел Спасов.

Във Велико Търново и Горна Оряховица „Български Възход“ ще регистрира пълни листи в ОИК, като техни водачи ще са кандидатите за кметове.

Стефан Янев припомни, че местните избори са мажоритарни и партията ще следва принципа да подкрепя експерти и авторитетни личности по места, като продължава преговори за участие в различни формати с останалите общини.
„Скоро ще бъдат представени и останалите кандидати в региона, както и кандидатите за общински съветници и кметове на кметства“, заявиха още от „Български Възход“.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-авторът

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *