ОбществоПолски ТръмбешПриложение Полски Тръмбеш

Започва строеж на закрит плувен басейн за 1,6 млн. лв. в Полски Тръмбеш

Парите са отпуснати от Министерството на младежта и спорта, поръчката спечели търновската фирма „Кидат груп”

 

ОБЩИНА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ЗАПОЧВА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ЗАКРИТ ПЛУВЕН БАСЕЙН В комплекса „Добри Динев”, където от години има голям и детски открит басейн. Закрит е имало в края на миналия век, но сега той ще бъде възстановен и ще даде възможност плувен спорт в Полски Тръмбеш да има и през зимата. С извършването на ремонта на закрития басейн ще има възможност да се провеждат целогодишно курсове по плуване. Предвижда се съвместно със СУ „Цанко Церковски” да се възобновят и часовете по плуване в часа по физическо възпитание.

След проведена обществена поръчка, в която участваха две фирми, строителството ще се извърши от търновската фирма „Кидат груп” ЕООД с управител инж. Кирил Иванов. Дружеството ще изпълни реконструкция и модернизация на съществуващ басейн, монтаж на вентилируема фасада на цялата сграда и цялостна подмяна на дограма. Стойността на поръчката е 1 349 280 лева без ДДС, или 1 619 136 лева с ДДС.

ОЩЕ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА ОБЩИНАТА ПОДПИСА ДОГОВОР с Министерство на младежта и спорта за финансиране на обект: „Реконструкция, преустройство и модернизация на съществуваща сграда в УПИ X – 2474 в стр. кв. 76 по плана на гр. Полски Тръмбеш, Етап I – Реконструкция и модернизация на съществуващ басейн, монтаж на вентилируема фасада на цялата сграда и цялостна подмяна на дограма“ на стойност 1 665 553,92 лв. с ДДС.

 

ПЪЛНА ПРОМЯНА И ВСИЧКИ ЕКСТРИ

 

Проектът предвижда да се извърши реконструкция и модернизация на закрития басейн с изграждане на изцяло нова система за пълнене, почистване и изпразване, както и за пречистване на водата. Ще бъде обновен покривът и ще се затвори откритата съществуваща част от басейна. Част от дограмата на сградата е от стоманени профили, друга е от ПВЦ и алуминиеви. Ще се извърши цялостна подмяна на дограмата с нова ПВЦ дограма. Ще бъде монтирана на цялата сграда нова вентилируема фасадна система. Ще бъде внедрена система за вентилация и отопление на басейна.

Проектът предвижда и топлоизолация на фасадата на цялата сграда, подмяна на външната й дограма, възстановяване на покрива на басейна, реконструкция на конструкцията на басейна, изграждане на филтърно помещение, настилъчни, облицовъчни и бояджийски работи, окачени тавани, строителни работи в котелното помещение. Ремонт на вентилационна инсталация и газова отоплителна инсталация на басейна и за подгряването на водата в басейна, водопровод и канализация за подвързване на филтърно помещение, филтриращи съоръжения, закладни части в стени и дъно на басейна, тръбна разводка по стени и дъно на басейна и тръбна разводка във филтриращото съоръжение. Помислено е и за  осветление в басейна – прожектори, трансформатори, разклонителни кутии, осветление във филтърното помещение, силова и осветителна инсталация, мълниезащитна инсталация, заземителна инсталация.

Сега бившият покрит басейн е само интериор в плувния комплекс „Добри Динев”. Гледката не е много приятна, но до броени месеци съоръжението ще придобие европейски вид.

Н. ГЕОРГИЕВА

4 thoughts on “Започва строеж на закрит плувен басейн за 1,6 млн. лв. в Полски Тръмбеш

  • Това ще бъде обществената къпалня за етноса от района.

    Отговор
  • Това ще бъде обществената къпалня за етноса от региона.

    Отговор
  • Гръмко заглавие естествено. Къде точно се споменава, че ще се строи? То си го пише: Реконструкция и модернизация на съществуващ басейн, монтаж на вентилируема фасада на цялата сграда и цялостна подмяна на дограма. Но нали избори идват, трябва да се напише “строеж” за “рибоците” в района. Сеш’се, нали?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *