Водещи новиниСъдби

Търновка се явява със съзвездия в косата за първия учебен ден

ТЪРНОВКАТА ЯНА ЯЧЕВА ЕКСПЕРИМЕНТИРА С НЕОБИЧАЙНА ПРИЧЕСКА

Девойката вече има съзвездията Лъв и Голямото куче в косата си по повод първия учебен ден 15 септември.

Нестандартното хрумване на болярката било вдъхновено от любимата й книга „Хари Потър“ и интереса към физиката и астрологията.

Идеята на момичето била реализирана от фризьорката Лина Димитрова. Преди броени дни Яна дошла в салона за красота “Лина” с конкретно желание за прическа, което никоя друга коафьорка в старата столица не се наемала да изпълни.

„Пожелах да ми направи съзвездията Лъв и Голямото куче, защото са свързани с Хари Потър. В книгата се споменава герой, чието име е Сириус и съвпада с наименованието на звезда в Голямото куче. Името на най-ярката звезда в Лъв пък е същото като на брата на Сириус. Аз обожавам астрологията и физиката и вярвам, че с прическата си ще впечатля учителката ми по физика“, разказа Яна.

Момичето ще бъде девети клас в СУ „Емилиян Станев“ и се обучава в паралелка „Софтуер, хардуер и защита на информацията“.

Твърди, че родителите й нямат нищо против това да пробва различни визии и не са консервативни.

„Честно казано, бях приятно изненадана от желанието й за такава прическа. Около час отне, за да направя визията. Това си е сложна техника, тъй като се използва специална машинка – писалка за рисуване върху косата. Работата е много пипкава, защото има много детайли“, сподели фризьорката Лина Димитрова.

Жената разказа, че обикновено клиентките й не са толкова смели в прическите като Яна, но се е случвало да осъществява и други необичайни идеи.

„Имах момичета, които пожелаха да обръсна косата им в тилната област във формата на диамант. По отношение на боядисването наскоро една дама поиска да я направя с цветовете на дъгата.

Получи се точно както го желаеше – с преливане от един към друг нюанс“, сподели фризьорката.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Търновка се явява със съзвездия в косата за първия учебен ден

  • Айде, началото на цирка… Краят е на червения килим пред Общината.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *