Общество

150 деца участваха в лятното обучение в Центъра за превенция и спорт в Балван

150 ДЕЦА ОТ ЦЕНТРОВЕТЕ ЗА РАБОТА С ДЕЦА И МЛАДЕЖИ В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО

преминаха практически и теоретични занимания в Центъра за превенция и спорт в Балван.

Участниците бяха от Дебелец, Шемшево, Къпиново, Присово, Церова кория, Пчелище, Малки чифлик, Плаково, Русаля, Балван, Ново село, Арбанаси, Никюп и Ресен. Малчуганите и тийнейджърите повишиха своите знания в различни направления с помощта на водещи специалисти.

Една от най-важните несъмнено бе превенцията в направление пътна безопасност в рамките на кампанията „Пази детето на пътя“. Тя се реализира се пета поредна година в община Велико Търново съвместно с Районно управление на МВР – Велико Търново.

Целта на инициативата е чрез информационни листовки децата да призоват шофьорите на моторни превозни средства да бъдат по-отговорни зад волана.

Съвместно с Детска педагогическа стая при Районно управление на МВР –Велико Търново, бяха проведени беседи в 7 населени места по актуалните теми „Агресията сред децата – вербално и физическо насилие“, „Какви са правата и задълженията на децата“, „Вечерен час“ и др.

С цел превенция на рисковете от употребата на психоактивни вещества бяха организирани и срещи на децата с екипа на Превантивен информационен център в 5 населени места. Организирани са и информационни беседи по темата за трафик на хора и безопасен интернет от секретаря на Местната комисия за борба с трафик на хора във Велико Търново.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *