Горещи новиниОбщество

Млад фермер оглави Областна дирекция „Земеделие“ – Велико Търново

ЯВОР КЛИНЧЕВ Е НОВИЯТ НАЧАЛНИК НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Той е на 40 години, магистър „Финанси“, произвежда биотор от калифорнийски червеи в лично стопанство и има магазин за екологично чиста храна в старата столица. Назначението на младия фермер на ръководния пост става преди броени дни. Рокадата е неочаквана, защото малко преди това вече е направена смяна на директора на структурата.

Той наследява Антоанета Анчева, кадър от Областна дирекция „Държавен фонд – Земеделие“ – Велико Търново, която остава на директорската позиция в структурата по-малко от седмица. С нея бе заменен Светослав Мишев, който изкара една година начело на регионалното агроведомство.

„Прекратиха ми трудовото отношение миналата седмица във вторник, докато бях отпуска и в чужбина. Неформално обаче причината за освобождаването ми беше снимка с президента Румен Радев и това, че демонстрирам близки отношения с него“, коментира ексшефът на дирекцията.

Галина ГЕОРГИЕВА

3 thoughts on “Млад фермер оглави Областна дирекция „Земеделие“ – Велико Търново

 • А този Явор на кого е човек? На удобни местенца се назначаватсамо “свои” хора, макар и да са некадърници. Трябва да се съкрати раздутата администрация с 80%.

  Отговор
  • Явор сигурно исторически , откакто съществува дирекцията е единствения истински фермер и земеделец от всички калинки ,които са заемали това място.

   Отговор
   • Колко правилно си го казал – единственият истинският фермер от всички калинки, заемали това място! Демек – той също е калинка, ….. калинка, неотговаряща на изискванията за заемане на длъжността! Фермер от схемата за калифорнийските червеи ………. ха ха ха! Най-лесните пари дадени от евр. фондове за такава простотия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *