Горещи новиниПолитика

Инж. Деница Коева ще изпълнява длъжността кмет на Горна Оряховица по време на предизборната кампания

В последната си сесия Общинският съвет в Горна Оряховица гласува бюджет 2023

 

Общинският съвет в Горна Оряховица проведе последното си заседание за мандат 2019 – 2023 г. Първа точка в дневния ред на сесията бе приемането на бюджет 2023, който е в размер на 56,283 млн. лева. От тях 35,797 млн. лева са държавна субсидия, а 20,465 млн. лв. са приходи от местни дейности. В тях се включват не само приходите от местни данъци и такси, но и средствата по проекти. С преходния остатък и други приходи се сумата става над 56 милиона лева.

В капиталовата програма на Общината са включени над 100 обекта, като за тях са осигурени 7,8 млн. лв. – от държавната субсидия за капиталови разходи и от собствени средства.

Общинските съветници гласуваха на последното си заседание и утвърждаването и дофинансирането на маломерни и слети паралелки в общинските училища. Задължение на първостепенния разпоредител е да дофинансира общообразователните училища, в които общият брой на учениците в паралелките е до 80. На територията на община Горна Оряховица за новата учебна година в пет общински училища се очаква броят на учениците да е по-малко от 80. За да се подобри качеството на образованието в тях, е необходимо допълнително финансиране от общинския бюджет. За четири месеца от 1 септември до края на 2023 г. ще са необходими 62 253 лв. за училищата с недостиг на ученици.

Третото важно решение на местния парламент бе да определи хората, които ще ръководят общината по време на предизборната кампания, в която почти всички настоящи кметове ще се борят за нов мандат.

Инж. Деница Коева ще бъде временно изпълняващ длъжността кмет на община Горна Оряховица. В останалите селища са предложени служителите, подпомагащи дейността на кмета в населеното място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *