Горещи новиниОбразование

Официално откриха новия спортен комплекс за 1,36 млн. лв. в ПМГ

Официално беше открит новия спортен комплекс и IT сектор в ПМГ „Васил Друмев“. Лентата прерязаха директорът на училището Ангел Гушев и кметът Даниел Панов.

За официалното откриване в залата присъстваха още заместник областният управител Валентин Михайлов, председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов, председателят на общинския координационен съвет Антоанета Андреева, председателят на обществения съвет в ПМГ Розалина Стефанова, директорът на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в Общината Пенка Игнатова, както и представители на проектантския екип и ръководството на фирмата изпълнител.

Директорът на училището Ангел Гушев изрази своята благодарност за реализирането на проекта, който е на стойност 1 365 800 лв. Той връчи на кмета и председателя на Общинския съвет плакети в знак на благодарност за съдействието.

Средствата бяха осигурени по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища на Министерството на образованието и науката. IТ секторът е с площ 450 кв. метра и е разположен на приземния етаж. На мястото на бившите столова, кухня и подготвителни помещения са изградени една класна стая, два компютърни кабинета и библиотека с прилежащи към нея тоалетни. Спортният сектор е с разгъната площ над 500 кв. метра. Разположен е на мястото на маломерния и нефункционален бивш физкултурен салон и на прилежащите му съблекални и санитарни възли. Новият физкултурен салон е разширен на юг и на изток спрямо предходния. Игрището му е с размери 24 на 13 метра. Предвидената трибуна прави залата многофункционална.

Кметът Даниел Панов похвали ръководството на училището и учениците, които през годините наредиха гимназията сред най-елитните в страната.

„Благодаря на фирма „Мистрал“ в лицето на г-н Дончев за качественото изпълнение на проекта. От над 1000 училища в страната гимназията е на 33-то място при държавните изпити, за което благодаря на всички учители и ученици за постигнатите резултати. Горд съм, че имаме такива училища в старопрестолния град. Благодаря на всички, които са съдействали това да се случи“, сподели Даниел Панов.

Той подари на училището ваучер за закупуване на електронно табло за новата зала и се възползва от случая да връчи грамоти на учителите, участвали в Деветнадесетата учителска спартакиада.

Жест към всички ученици направиха легендарният футболист от САЩ 94 Бончо Генчев, който към момента оглавява Зоналния съвет на БФС, и управителят на „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов. Двамата подариха футболна и баскетболна топка от висок клас за бъдещите тренировки в новото съоръжение.

Екип „Борба“

One thought on “Официално откриха новия спортен комплекс за 1,36 млн. лв. в ПМГ

  • Пенка Игнатова на колко стана? Незаменима!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *