Политика

Млади социалисти от областта зарадваха с подаръци децата от ЦНСТ „Вяра, Надежда и Любов“

Млади социалисти зарадваха децата от Центъра за настаняване от семеен тип „Вяра, Надежда и Любов“ в Златарица с подаръци по случай първия учебен ден.

Кампанията на социалистите носи името „Аз обичам да уча“ и се финансира изцяло с лични средства от членовете на Областния съвет на Младежкото обединение.

Те подариха на децата учебни пособия и тетрадки с лично послание към всеки един от учениците, които на 15 септември ще чуят първия училищен звънец.

„Балоните, които бяхме подготвили, допринесоха за доброто настроение и еуфорията, усмивките и искрящите очички. На три от балоните децата написаха „Вяра“, „Надежда“, „Любов“ и ги пуснаха да полетят в небето. Времето, прекарано с тях, беше безценно – да задават въпроси, да искат да споделят какво има в чантичката и как ще си го пазят, как ще пишат в училище. Радвам се, че успяхме да осъществим кампанията и да зарадваме и изненадаме децата“, сподели областният председател на младите социалисти Ивелина Тодорова. Тя се надява и в бъдеще да бъдат реализирани подобни инициативи, в които да се включат повече хора.

„Домът е основан през 2010 година и през тези 13 години тук отраснаха много деца, на които успяхме да дадем грижите и възпитанието, от които имаха нужда. Децата са оставени за отглеждане в институцията от техните родители. Те са на училищна възраст и участват в много извънкласни дейности – борба, народно пеене, футбол и др. Има деца, които се изявяват отлично и са наградени с медали от конкурси и състезания. Гордея се, че сме успели да ги насочим и да ги подкрепим в това, което искат да правят и да се развиват“, сподели директорът на дома Таня Папазова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *