Образование

Фондация „Кроношпан“ финансира с до 10 хил. евро оригинални проекти на училища и висши учебни заведения

200 хил. евро е бюджетът, подсигурен за тематичния конкурс Skill.ED на фондация „Кроношпан“, който се провежда до края на октомври тази година.

Половината от тази сума е предназначена само за университети, като с бюджет до 10 хил. евро ще бъдат финансирани всички инициативи на учащи, които отговарят на условията и бъдат избрани от журито.

Проектите могат да бъдат представяни от общообразователни, професионални и технически гимназии, средни училища и университети. Средствата ще бъдат преведени на всеки печеливш проект на базата на договор за спонсорство, сключен между учебното заведение и Kronospan Foundation (фондация „Кроношпан“). Основните критерии, по които ще се оценяват проектите, са: оригиналност, приложимост, резултати, бюджет и устойчивост. Главната цел на инициативата е да подкрепи общото, професионалното и техническото образование, като от участниците се очаква да предложат оригинални, иновативни и практични действия в тази посока. Миналата година в региона на Велико Търново бяха подкрепени шест проекта, които вече са успешно осъществени.

Проектите следва да съдържат идеи относно начините за подобряване на качеството на образованието, в това число закупуване на специално оборудване и изграждане на лаборатории, създаване на специализирани класове, предлагане на стипендии за ученици и студенти, организиране на стажове и др.

Всички желаещи да участват могат да се запознаят с регламента на инициативата, който е публикуван в уебсайта на фондация „Кроношпан“ www.kronospanfoundation.org/skilled

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *