Култура

Занаятчийският фест „Нощ на Самоводската чаршия“ ще забавлява малки и големи

Дванадесетото издание на есенния празник „Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите“ ще се проведе в периода 20 – 24 септември

С годините събитието се наложи като неизменна част от културния календар на Община Велико Търново.

За да се превърне в истински колоритен празник и да зарадва жителите и гостите на града, програмата предвижда множество събития всеки ден, а над 60 участници от цялата страна ще допринесат за хубавото настроение със своите чудесни ръчно изработени стоки.

По време на фестивала ще можете да се запознаете с различни изложители, представящи български традиционни занаяти, биопродукти, бижута и други. Те ще бъдат разположени из АЕК „Самоводска чаршия“ – по ул. „Георги Сава Раковски“ и ул. „Георги Мамарчев“. Някои от изложителите ще предлагат и работилници за деца и възрастни, като правене на сапуни, свещи, бижута и рисуване с различни материали, изработка на мозайки, а всеки желаещ ще може да бъде изрисуван с къна.

Всеки ден от 20.09.2023 г. до 24.09.2023 г. между 12:00 и 20:00 ч. във Винен дегустационен център ще се провеждат безплатни дегустации на вина от региона под наслов „Романтика в чаша вино“. В интервалите между 11:00 и 14:00 и 16:00 – 19:00 ч. ентусиастите могат да запретнат ръкави, да хванат точилката и да се включат в кулинарната работилница „Юфката на баба Калина“.

Помислено е и за най-малките посетители, за които са подготвени много забавни изненади.

Още първия ден (20.09.2023 г.) театър „Весел“ ще представи кукленото шоу „Рибарят и златната рибка“ със сценарист Веселин Василев. На 21 и 22 септември пък ще има интерактивни представления със сапунени балони на площад „Самоводски пазар“, а на 22 септември е интерактивното представление „Пяна парти“. Всеки ден настроението на посетителите ще повдигат артисти на кокили и други улични артисти, които ще обикалят из чаршията.

По традиция всяка от вечерите ще завършва с нажежаващо и магично огнено представление, което често пъти спира дъха на зрителите.

Също толкова интересна и вълнуваща ще бъде и вечерната концертна програма. Чаршията ще бъде озвучена от страхотни музикални изпълнения в различни музикални стилове като поп, фънк, рок и етнорок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *