Горна ОряховицаСпорт

Атанас Атанасов и Пламен Панев ще ръководят зона „Мизия“ в следващите пет години

Президентът и старши треньор на ХК „Раховец 2008” (Горна Оряховица) Пламен Панев е новият изпълнителен секретар на хандбалната зона „Мизия”. Той наследява на този пост Симеон Съев, който движеше организацията на хандбалните първенства в региона близо 30 години. Доайенът се отказа от активна дейност и беше изпратен с благодарности и награди на XXVIII отчетно-изборно събрание на зона „Мизия”, което се проведе миналата седмица.

За негов наследник 18-те делегати на форума избраха Пламен Панев, който възнамерява да премести седалището на зоната в Горна Оряховица или В. Търново. Зоналният съвет преизбра своя председател Атанас Атанасов – дългогодишен ръководител и на ХК „Етър-64”. Останалите членове на ръководството са Милен Белев от Ловеч, който ще отговаря на съдиите, Виктор Симеонов – треньор на „Осъм”, в чийто ресор е детско-юношеският спорт и треньорската комисия, и Иван Пейков от „Левски”, който ще отговаря за дисциплинарната комисия.

Пламен Панев е роден в Джулюница, преди 15 години учреди Хандбален клуб „Раховец“ в Горна Оряховица, с който като старши треньор е спечелил десет шампионски титли на страната и три купи.

Новият Зонален съвет има 5-годишен мандат. Предстои промяна и в ръководството на ХК „Раховец”, която ще стане факт на общото събрание на клуба през октомври. Пламен Панев е подал оставка и вече има няколко кандидати за председател на Управителния съвет на клуба, като той ще продължи да се занимава с треньорска работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *