СвищовСпорт

Детски отбор от школата на „Академик“ ще гостува на връстниците си от „Манчестър Юнайтед“ и „Нотингам Форест“

Отборът на „Академик“ U13 (родени през 2011-2012 г.) ще играе контролна среща с връстниците си от „Манчестър Юнайтед“ през октомври.

Свищовските деца ще гостуват на Острова, където ще срещнат тим от школата и на друг европейски шампион – „Нотингам Форест“ на 25 октомври (сряда).

Приятелската среща се организира със съдействието на наставника на представителния отбор на свищовския клуб – Радостин Александров, който е посещавал „червените дяволи“ в миналото.

„Подготвяме нещо много по-мащабно за клуба от тази изключително престижна контрола. Намерението ни е да превърнем в традиция подобен тип гостувания и контролни срещи и да дадем възможност и на другите ни отбори от школата да изживеят подобни емоции.

Има само ползи от тези мачове – изключителен опит и вълнуващи спомени, възможност да се съревноваваш с едни от най-големите във футбола – обогатяване на треньорите и играчите ни, което не може да се сравни с разкази и истории – трябва да се види и изживее, за да е максимална ползата.

Хората понякога са нетърпеливи и искат всичко да стане за миг, но за няколко месеца нещата, които се случват в школата ни, нямат сравнение с преди и се радвам, че успях и аз да донеса на „Академик“ нещо, което да се случва на клуба за първи път – нещо характерно за града на 100-те първи неща, а именно – мачове с отбори от школите на европейски клубни шампиони“, коментира Радостин Александров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *