Водещи новиниСъдби

Над 10 000 лв., събрани за лечението на запален мъж, изчезнаха, човекът няма пари да си извади лична карта

Георги Пейчев живее в мизерия и мечтае за инвалидна пенсия

 

50-ГОДИШНИЯТ ГЕОРГИ ПЕЙЧЕВ ВСЕКИ ДЕН ПРЕЖИВЯВА УЖАСА ОТ ЧЕРНИЯ ЗА НЕГО ВЕЛИКДЕН от 2021 г., когато бива запален. Кошмарът се случва посред бял ден в Павликени, а мъжът получава над 60% изгаряния по тялото. Заради животозастрашаващото състояние е транспортиран за лечение в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, а през това време в родния му град стартира кампания за събиране на средства в полза на пострадалия. Той оцелява по чудо, но така и не вижда нито един лев от даренията. Сумата била около 10 000 лв., но изчезва… Днес Георги живее от милостиня и подаяния на хора, които от време на време го викат да им помага в пренасяне на дърва, къщна работа, в градината и т.н. Голямата му болка е, че няма пари, за да си извади лична карта, с която да подаде документи за ТЕЛК.

„Георги е изключително добродушен. Той е сирак, живее в една стара къща без прозорци. Не мога да се примиря с всичката тази несправедливост, която преживява заради алчността на лоши хора. Познавам го от години. Винаги се притичва на помощ и е страдал много в живота“, разказа пред „Борба“ Бонка Георгиева, която е пенсионерка и цял живот живее в Павликени.

Възрастната жена приема Георги като свой син и когато има възможност, го храни, дава му по някой лев и дрехи. Организирала и скромна почерпка за юбилея му тази година. Тя увери, че въпреки последствията от зверството, което 50-годишният мъж преживял, той винаги откликва, ако някой го потърси за работа. Тези, които го викат да им помага обаче, му се отплащат с по 5-10 лв.

„Умът ми не го побира как може да се възползват от човека. Той се радва като малко дете, като успее да си купи един кренвирш. Най-много ме ядосва обаче, че изчезнаха парите, които събираха в дарителници, непосредствено след инцидента. Георги е тих и скромен, никога няма да се заеме да търси отговорност на онези, които прибраха парите за себе си. Те си знаят кои са. Господ вижда всичко и ще има възмездие за греха им“, убедена е Бонка.

Възрастната жена е най-близкият човек на Георги и пред нея признал, че макар около злополуката да се разследваше версията за самозапалване, всъщност друг е драснал клечката. Прокуратурата обаче така и не привлича никой за обвиняем за извършеното престъпление.

„Години наред Георги беше жертва на подигравки и малтретиране заради това, че е несретник. Надявам се сега да се намери някой, който да му помогне финансово да си извади лична карта и най-сетне да получи инвалидна пенсия“, допълва пенсионерката.

Георги няма мобилен телефон и затова е трудно потенциални дарители да се свържат с него. Желаещите да помогнат могат да получат координатите на Бонка, като се обърнат към редакционната ни поща.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 thoughts on “Над 10 000 лв., събрани за лечението на запален мъж, изчезнаха, човекът няма пари да си извади лична карта

  • Ами който е организирал събирането носи отговорност за събраните пари.

    Отговор
  • Между хората има зверове….. Добре, че добрите още са болшинство..! Браво на тази жена

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *