Горещи новиниКрими

Обвинение за мъж пребил, подстригал нула номер приятелката си и я извел по улиците на Свищов

Разследването срещу зверствата в условията на домашно насилие се ръководи от Районна прокуратура-Велико Търново

Под ръководството на Районна прокуратура-Велико Търново, Териториални отделение-Свищов се води разследване от РУ-Свищов по досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда при условията на домашно насилие.

Сигналът е бил подаден на 13 септември в 11,10 ч. в РУ-Свищов от началник отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“ –Свищов.

От проведените действия по разследването е установено, че пострадалата А.М. е имала връзка с П.В. След това се разделили и в началото на август 2023 г. тя наела квартира в Свищов, като заживяла на семейни начала с Е.Е., заедно с двете си деца.

На 13 август П.В. причинил телесна повреда на Е.Е., за която в последствие последният обвинил А.М., че носи вина.
На 10 септември Е.Е. казал на пострадалата А.М., че ще се махне от града и тя трябва да гледа децата сама, но тя отказала. Тогава той я издърпал за косата и я ритнал няколко пъти в крака.

На 12 септември Е.Е. заявил на пострадалата, че му трябват пари за адвокат, за да осъди П.В. за причинена му телесна повреда, като я обвинил, че тя е виновна за това. След това я принудил да избира дали да и отреже косата или да я убие.

След минути Е.Е. грабнал машинка и я подстригал нула номер. По-късно през деня я извел по улиците на града, за да покаже, че е остригана. На следващия ден пострадалата потърсила помощ в отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“ в Свищов.

По досъдебното производство са извършени необходимите процесуално-следствени действия – разпит на пострадалата и освидетелстване на същата, разпит на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза. Изискани са социални доклади, като предстои извършване и на други процесуално-следствени действия.

С постановление от 14 септември на наблюдаващ прокурор Е.Е. е привлечен в качеството на обвиняем за извършени престъпления по чл.131, ал.1, т.5а, във вр. с чл.130, ал.1 от НК и чл.143, ал.3, във вр. с ал.1 от НК и по чл. 325, ал 2, вр. ал 1 от НК – лека телесна повреда в условията на домашно насилие, принуда в условията на домашно насилие и хулиганство, което по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм.

Предстои предявяване на постановлението за привличането на обвиняем и задържането му с постановление на прокурора за срок до 72 часа с оглед внасяне на искане до Районен съд-Свищов за вземане на мярка за неотклонение „задържани под стража“ на Е.Е.
Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново, Териториално отделение-Свищов.

Веселина АНГЕЛОВА

One thought on “Обвинение за мъж пребил, подстригал нула номер приятелката си и я извел по улиците на Свищов

  • Да вземат да го настанят за принудително лечение в психиатрията. Ще му се отрази добре и на мозъка и на реномето. Като го натъпчат с хапчета няколко месеца, няма да има желание и да избяга.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *