Образование

Първият учебен звънец удари във всички училища в община Свищов

Удари първият учебен звънец във всички училища в община Свищов. Общо 2503 ученици влязоха в клас и ще се обучават в училищата на територията на общината. За първи път прага на класната стая днес прекрачиха 184 първокласници. Това съобщиха от общинския пресцентър.

В този тържествен ден по-специално беше вниманието към първолаците, които навсякъде бяха посрещнати с питка и мед. За най-малките ученици кметът на община Свищов д-р Генчо Генчев по традиция подари образователна книжка с послание и малка изненада. Директорите на учебните заведения и детски градини получиха кошници с цветя от името на кмета.

“Днес повече от всякога България и Свищов имат нужда от своите млади и грамотни хора. Благодаря на всички наши училища, които работят за тази кауза” – с тези думи се обърна към учители и ученици кметът на града.

Представители на ръководството на община Свищов присъстваха на откриването на новата учебна година в училищата в града. Зам.-кметът Станислава Стоянова бе гост в Професионална държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“, а Росен Маринов, директор на Дирекция „Култура и културно наследство“, посети СУ „Димитър Благоев“. Успешна и ползотворна учебна година на учениците и учителите пожелаха кметът на Свищов Генчо Генчев и председателят на Общински съвет – Свищов Кристиян Кирилов, които гостуваха на празника в СУ „Цветан Радославов“ и СУ „Николай Катранов“.

По време на празника в СУ „Цветан Радославов“ бе открита нова комбинирана спортна площадка. Лентата бе прерязана в присъствието на децата, техните преподаватели, представители на обществени институции и организации, а отец Христо произнесе молитва за здраве и късмет на всички присъстващи. Съоръжението е модернизирано по проект „Красива България“, а сумата на съфинансирането, осигурено от община Свищов, е 239 552 лв., съобщиха от общинската администрация.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *