Горещи новиниКрими

Телефонни измамници “ужилиха” с 15 000 лева мъж от Свищов

За четири дни това е втори “удар” на ало мошениците в крайдунавския град

Телефонна измама по схемата «пари за адвокат, след допуснато ПТП», разследват служители на полицейското управление в Свищов. Работата по случая е започнала, след получен сигнал на 14 септември от 54-годишен мъж.

Той обяснил, че баща му е станал жертва на телефонни измамници.

След неколкократни разговори по мобилен и стационарен телефон в четвъртък на автобусна спирка на входа на с. Вардим възрастният мъж е предал на непознат сумата от 15 000 лв.

Само за четири дни това е вторият “удар” на ало измамниците в крайдунавския град.

На 10 септември жертва на мними адвокат и полицаи стана възрастен мъж, който им предал 12 500 лв. Те действали по две познати вече схеми. В разговори с него по мобилен и стационарен телефон непознат мъж се представил за адвокат и поискал пари, за да изкара зет му от ареста, където попаднал, след допусната катастрофа на пътя.

След това разговарял и с жена, която се представила за дъщеря му. След неколкократни напътствия същия ден в района на паркинга на болницата в Свищов предал на непознат мъж сумата от 4500 лв.

На следващия ден измамниците отново се свързали с него, представили се за полицаи, обяснили му че е станал жертва на телефонна измама и за да му върнат парите, поискали още. На 11 септември на същото място предал втората част от сумата – 8000 лв.

Работата по образуваните досъдебни производства продължава.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *