Горещи новиниОбразование

Второкласници от ОУ „Св. Патриарх Евтимий” чистиха в парк „Дружба” и раздаваха детелинки за съпричастност с каузата

Днес учениците от ОУ „Св. Патриарх Евтимий” участваха в кампанията на BTV „Да изчистим България заедно”. Учениците почистиха парк „Дружба”, като разделиха своята дейност на участъци и всеки се ангажира със събирането на отпадъци. Децата от 2 В клас с класен ръководител Галя Чолакова разшириха с дейността целта на събитието.

„Моето мнение е, че мотото на кампанията би трябвало да бъде „Ние ПАЗИМ България чиста!”. Това внушава ежедневна грижа за опазване чистота на красивата ни природа и инфраструктура на нашата старопрестолна столица. Затова децата излязоха с призив, различен от традиционния”, разказва класната ръководителка. Като част от екологичното възпитание, второкласниците раздаваха на присъстващи граждани хартиени детелинки с надпис „Ние пазим България”, като бяха добавили „Аз” и името си и „Ти” – призив за присъединяване към каузата. В рамките на събитието децата, заедно с тяхната госпожа и родители засадиха млада липичка, за която ще се грижат. Малките природолюбители сами засадиха и поляха дръвчето.

 

„Мисля, че децата определено ще запомнят този ден – едно добро начало за приобщаване им към грижата за природата не само в България”, вярва Галя Чолакова.

Сн. ОУ „Св. Патриарх Евтимий”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *