Водещи новиниПолитика

Димитър Чолаков от БСП с втори самоотвод

Номинираният за кандидат-кмет на Велико Търново: “Националният съвет на БСП сбъдна най-мрачните прогнози за пренареждане на листата по модела, с който доскоро беше налаган Явор Божанков”

След решението на националния съвет на БСП, което сбъдна най-мрачните прогнози за пренареждане на листата по модела, с който доскоро беше налаган Явор Божанков, пристъпвам към втори самоотвод.

Първият беше, за да дам шанс на кандидатурата за кмет, която има най-много номинации сред партийните членове.
Очевидно не бях разбран и се стигна до финално решение точно с обратен знак.

За съжаление националният съвет на БСП посочи кандидатура за кмет без нито една номинация в общинската конференция (сред всички партийни членове от общинската организация във Велико Търново, висшестоящите общински органи, а дори такава е била преценката и на собствената й основна партийна организация).

При листата “Нинова” на практика се зачеркват изцяло решенията на най-висшия партиен форум в Общинската организация – конференцията, в това число цялата извървяна процедура – от низовия актив през общинския партиен съвет, до категоричното решение на общинската конференцията, и то в разрез с интересите на местната структура.

Иначе казано, това е чиста проба партиен волунтаризъм.

Игра без правила, аналог на държава без закони. Реално Националният съвет гласува против себе си, незачитайки правилата, разписани от самите тях в процедура, по която да стане изборът.

Проблемът не е, че бях преместен от второ на 6-о място. Бих бил и последен, ако това място ми беше отредено на най-високия общински форум.

Големият проблем е, че партийното задкулисие и интереси, извън добрия изборен резултат, поставиха непоправим отпечатък върху листата и кандидата за кмет.

По една или друга причина във Велико Търново, люлката на българския социализъм, последните спечелени от БСП местни избори са през много далечната 1995 г.

Предстоящият резултат, който вече не е трудно да се пророкува, е изцяло отговорност на Корнелия Нинова и личното й обкръжение в националното ръководство, които сътвориха всичко това.

Не по-малка е и отговорността и на Михаил Михалев, който с лека ръка зачеркна собственоръчно категоричните решения на най-високия общински форум. По този начин Михалев лично допринесе включително и нискооценените от общинското ръководство на БСП многократни досегашни съветници Тюфекчиев и Антонов да бъдат инсталирани на водещи позиции.

Нямам мотиви да остана в такава безпринципна игра и такава безпринципна конструкция.

С идентични мотиви на гореизложените от участие в листата се отказаха авторитетните членове на общинското ръководство д-р Анета Маноилова и Христо Бижев.

Не съм сигурен, че през следващите дни този списък няма да нарасне и с други имена.

Пожелавам на другарите добро представяне и на Корнелия Нинова и ръководството на БСП да отчете във Велико Търново резултат, за който следизборно да не се налага за пореден път да й искаме оставката.

One thought on “Димитър Чолаков от БСП с втори самоотвод

  • Поздравления за честната позиция на Митко!
    Не разбирам само как може след толкова много време още да има почтени хора с лично достойнство в тази скапана партия, която отдавна е обърната на частна фирма от тлъстото Корни и местните й придворни лакеи…
    А за Миаля нищо няма да кажа, че тоя циркаджия хич не си заслужава.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *