Горещи новиниОбщество

Атанас Атанасов и Пламен Радонов са новите носители на наградата „Велико Търново“

Президентът на хандбалния клуб „Етър 64“ Атанас Атанасов и бившият зам.-министър на отбраната Пламен Радонов са новите носители на наградата „Велико Търново“.

Те бяха утвърдени по време на заседание на специализираната комисия за определяне на приза.

До този момент наградата „Велико Търново“ се връчваше само на 22 март, когато е празникът на старата столица. С решение на Общинския съвет от август беше направена промяна в наградите и символите, с която отличието вече може да се дава по случай Деня на независимостта и Деня на народните будители. Предложението беше на кмета Даниел Панов, който се мотивира, че по-този начин повече хора ще имат възможността да получат уважение и признателност.

Осем души от комисията, съставена от служители на Общината, журналисти и общински съветници, гласуваха за Атанас Атанасов, а седем подкрепиха номинацията на Пламен Радонов. Двамата ще получат отличията си на 22 септември след празничния концерт на военните духови оркестри в центъра на града.

Освен за заслуги Атанас Атанасов и Пламен Радонов получават отличието и във връзка с техните годишнини. Атанасов навърши 75 години, а Пламен Радонов скоро ще стане на 60.

По време на заседанието на комисията бяха изтъкнати техните заслуги за развитието на града в различни сфери. Беше подчертано, че Пламен Радонов е един от инициаторите за обявяване на 22 септември като официален празник в Република България, а за Атанас Атанасов беше посочено, че ръководеният от него отбор е един от най-успешните спортни клубове в цялата страна с десетки титли и купи.

Екип „Борба“

 

2 thoughts on “Атанас Атанасов и Пламен Радонов са новите носители на наградата „Велико Търново“

  • Да наградиш поликрайщкият измамник Радонов с наградата В.Т си е направо комично. Радонов фалира ФК.Етър, подвизаваше се като председател на ликвидиционен съвет и на практика ликвидира СДС в града. Панов, найстина вече не е от ГЕРБ, от ДПС е.

    Отговор
  • На всички ни е ясно, че Панов работи за ДПС – от снимката му с Пеевски до състоянието на града.

    Само градовете, владения на ДПС са толкова изостанали.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *