Водещи новиниОбразование

Учители облякоха ризи с шевици, за да влязат в класните стаи

Родолюбива инициатива предприе ръководството на Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени.

Учители и служители облякоха ризи с български шевици, за да влязат в класните стаи.

Директорът Миглена Желязкова се премени с рокля, наподобяваща българска народна носия. Разнообразни бяха облеклата и на учителите, които демонстрираха стил с различни шевици.

Към тях се присъедини и председателят на Общинския съвет Христо Кавалски, който поздрави ръководството за инициативата.

„В тези трудни времена, времена на изпитания, подарих икона на Света Богородица, която да пази и закриля учителите, служителите и учениците на ПГАТ „Цанко Церковски“ в град Павликени. Поздравявам училищното ръководство в лицето на директора Миглена Желязкова за прекрасната и родолюбива инициатива на първия учебен ден да бъдат облечени в народни носии учителите и служителите“, сподели Христо Кавалски.

Идеята на инициативата е учениците да бъдат възпитавани в дух на родолюбие и патриотизъм.

Михаил МИХАЛЕВ

5 thoughts on “Учители облякоха ризи с шевици, за да влязат в класните стаи

 • Селски моми и ергени. Ако ги питаш-големи патрЕотЕ.

  Отговор
 • Учениците и учителите от III “Б” клас при ОУ “Св. Климент Охридски” гр. Павликени също бяха с тениски с народни шевици.

  Отговор
 • Продължаваме да робуваме на формалистичните представи за патриотизъм. Блузки с шевици? Ами време е за вълнени потури и забрадки.

  Отговор
 • Много вдъхновяващо! Поздравления! Младите българи, които ценят традиции ни, играят народни танци, и обличат с голямо уважение народните носии са безчет. Който отиде на Фестивала на народната носия в Жеравна, ще види, че от 25 хиляди българи, 80 процента са млади хора, с децата си. А какви глупости са написали някои от предните коментиращи…

  Отговор
 • Може би възпитанието в “патриотизъм и родолюбие” КАКТО и ИЗОБЩО /възпитанието/ не е еднократен акт , а е процес, започващ от раждането И ПРОДЪЛЖАВАЩ до момента в който личността е в съзнателно духовно равновесие със себе си! Възпитанието Може би е комплекс от фактори и средства за отражение на обективната реалност чрез критериите
  Формирани в семейната среда, училището , приятелите , улицата, медиите!? И едва ли един еднократен акт би допринесъл реални трайни ползи!? В реалните демокрации ,неслучайно , униформеното облекло за уважаваните учебни заведения е атрибут и елемент на възпитанието! А у нас то бе отречено най вече под натиска на родители и близки още в зората на промените. Как сега посочената инициатива, в еднократен план, може да се разглежда като елемент на възпитанието!? Тук може да се опонира и със смисълът от абитурентските балове и с облеклото за тях! Те / в двата си аспекта/ елементи НА и ЗА какво са!? На ВЪЗПИТАНИЕ , на обект за подражание, на суета и коплексарщина или на ПСЕВДОблагополучие на фамилията!?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *