Горна ОряховицаОбщество

Над 18 000 лева за горнооряховските детски градини събра първият по рода си масов благотворителен маратон

С обединени усилия граждани и бизнес ще спомогнат за подобряване на битовите условия в детските заведения

Общо 18 162 лв. се събраха по време на първия по рода си благотворителен маратон в Горна Оряховица, организиран по инициатива на предприемача Николай Рашков. Повече от 250 участници на всякаква възраст се включиха в масовия пробег на трасето от 1200 метра в парк „Детски кът“. Маратонът под надслов „Бягам и помагам“ се превърна в истински празник на открито с много заряд и отлично настроение.

От благотворителни такси на участниците бяха събрани 3027 лева, които подкрепящите инициативата фирми увеличиха петкратно – с 15 135 лв. Сборът на двете суми доведе до общата, възлизаща на повече от 18 000 лева.

Процедурата по преброяване и сумиране на средствата бе извършена публично и пред нотариус.

Каузата, за която са предназначени събраните пари, е подобряване на битовите условия в горнооряховските детски градини, където дори легълцата са на повече от три-четири десетилетия. Предстои да се проведат разговори с директорите на всички детски заведения на територията на общината, за да бъдат подпомогнати по най-добрия за дечицата начин.

Николай Рашков и съорганизаторите изказаха огромна благодарност към всички граждани, включили се в проявата. Прекарвайки чудесен неделен ден на открито, горнооряховчани показаха, че са едно много силно и сплотено общество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *