Водещи новиниИкономика

НАП продава завод „Бронз“ в Долна Оряховица за над 2,6 млн. лева

Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново обяви на търг завод „Бронз“, който има сериозни традиции в областта на леярството и машиностроенето.

В обявата е посочено, че се продава целият имот с площ 45 000 кв. м и УПИ II за газстанция с площ 574 кв. м, разположени в регулационните граници на Долна Оряховица. В цената от 2 660 186 лв. с ДДС са включени и построените върху парцела девет сгради – портиерна, склад, административна сграда, цех и други.

От НАП уточняват още, че имотът е с вещни тежести – възбрана по изпълнително дело от 1 април 2020 г. на ЧСИ. Депозитът за участие в търга е в размер на 20% от обявената начална продажна цена.

Заводът „Бронз“ отваря врати през 1964 г. Той е съставен от два цеха – леярен, в който се изработват отливки от цветни сплави и сив чугун, както и машиностроителен – за механична обработка на металите.

Процедурата за ликвидация е открита в средата на май тази година. Без препитание остават стотици местни, тъй като предприятието е един от основните работодатели в града. Сериозно забавяне има и в изплащането на заплатите им.

За казуса е уведомена Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, която е поискала от Софийски градски съд (по седалище на работодателя в ликвидация) дружеството да бъде обявено в несъстоятелност.

Веселина АНГЕЛОВА

One thought on “НАП продава завод „Бронз“ в Долна Оряховица за над 2,6 млн. лева

  • Безполезно.Инвестицията е не-възвращаема Ако беше в центъра на някой по-голям град поне земята щеше да е ценна за бъдещи строежи , а там в трета глуха никакъв шанс.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *