Водещи новиниИкономика

Общинари свалят с 50 000 лв. цената на голям ресторант във Велико Търново

След като на 9 поредни търга, проведени от Общинската агенция за приватизация само през 2023 г., няма проявен никакъв инвеститорски интерес,

свалят с 25%, или близо с 50 000 лв. цената на голям ресторант във Велико Търново. Той се намира в бившата сграда на „Благоустройство и комунално стопанство” на ул. „Н. Габровски” 78 и дълги години за него така и не се намери купувач.

Последно през август той се продаваше за 194 800 лв. без ДДС начална цена, като следващата стъпка е тя да бъде намалена, за да стане обектът по-атрактивен за бъдещите купувачи. Новото предложение е 146 100 лв., което трябва да бъде гласувано на сесията на местния парламент на 19 септември. Това ще бъде една от последните задачи на отиващия си Общински съвет, за да развърже ръцете на Общинската агенция за приватизация през следващия изборен месец.

Самият ресторант е с площ от 442 квадрата и макар да не се намира в центъра на Велико Търново, в него има потенциал, стига да попадне в добри ръце. Около сградата все още работят големи предприятия, чиито работници могат да се хранят. В близкия квартал „Бузлуджа” няма голям ресторант и с хубав интериор, качествен оркестър и добро обслужване той може да привлече немалко клиенти. Примери от недалечното минало има, преди 20-ина години ресторант „Рим” беше станал хит, така че, ако този се разработи, няма да е прецедент. Стига някой да се реши да инвестира в него и да му направи добра реклама.

Ана РАЙКОВСКА

Сн. архив в. „Борба”

5 thoughts on “Общинари свалят с 50 000 лв. цената на голям ресторант във Велико Търново

 • Хахаххаа, „с качествен оркестър“!

  Отговор
 • Ама и гледката не е за подценяване… Работниците докато лапат боб с кюфтаци в обедната почивка ще могат да си контролират работните места и колите в района.

  Отговор
 • А, и качествено заведение за хранене в района вече има – „Света гора“. А шивачките в „Деню Георгиев“ отсреща си имат столова. „Петлето“ и то не е далеч… Въобще, автора, я ходи на ресторант бе!

  Отговор
 • Голямата инвестиция Райковска хайде до банката кредит и инвестирай в този ресторант……

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *