Водещи новиниЕленаОбразование

Нов спортен салон имат учениците в село Майско /СНИМКИ/

Тази година с най-голям трепет посрещнаха 15 септември в Обединено училище „Отец Паисий“ в с. Майско, където се откри нов корпус с физкултурен салон и няколко класни стаи по проект, финансиран от Министерството на образованието и науката по Програма за изграждане пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022 г., одобрена с Решение на Министерския съвет.

Народният представител и председател на Комисията по образованието и науката в 49-ото народно събрание Красимир Вълчев пожела на учителите здраве, сила и енергия, с която да изпълняват най-важната мисия за обществото, а именно – да направят децата чрез образованието знаещи, можещи и щастливи хора.

Инж. Млъзев изрази своята огромна радост от осъществяването на проекта за разширяването на сградния фонд на „Отец Паисий“, а на учениците пожела да се стараят да овладяват знанията, да бъдат здрави, щастливи, успешни и най-вече добри хора.

Кметът на общината инж. Дилян Млъзев, директорът на училището Мария Никифорова, началникът на Регионално управление на образованието в гр. Велико Търново инж. Розалия Личева, както и двамата народни представители от 49-ото народно събрание – Красимир Вълчев и Димитър Николов, прерязаха лентата на новоизградената част.

След това свещеници от Еленската духовна околия отслужиха водосвет за здраве и благополучие. С празнична програма от стихове, песни и танци учениците поздравиха своите гости, учители и родители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *