Горна ОряховицаОбщество

7-годишният Денислав Балат е големият победител в десетото издание на „Фамилатлон“

Близо 500 семейства се забавляваха заедно

7-годишният Денислав Балат спечели голямата награда в десетото издание на „Фамилатлон“. Денис получи велосипед, осигурен от „Трансинс“, а наградата връчи кметът на общината инж. Добромир Добрев. Победителят, който тази година ще бъде първокласник в СУ „Вичо Грънчаров“, веднага подкара новия велосипед.

Близо 500 семейства и тази година се забавляваха заедно в десетото издание на „Фамилатлон“ в Горна Оряховица. Семейният празник се проведе в парк „Градска градина“. Той се организира от Община Горна Оряховица, Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”, Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“ с подкрепата на Исторически музей, Общинска библиотека, СКТМ „Локомотив 50“, ВК „Импулс“, ТК „Инвикта“, СНЦ „Промяна в поколението“ и sportuvam.info. Спортната надпревара се проведе и със съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Участниците в десетото издание на „Фамилатлон“ в Горна Оряховица тази година имаха възможността да преминат през девет творчески и спортни ателиета, разположени в парка.

В „Опознавам своя град“ музейните специалисти предизвикаха знанията на участниците за културно-историческото наследство на Горна Оряховица, в „Молбата на книгата“ по забавен начин децата бяха насърчени да станат читатели на Общинска библиотека, ако все още не са. В ателие „Весели игри“ малчуганите тестваха точността и сръчността си, а в „Забавна математика“ малки и големи решаваха занимателни задачи. В „Тенис на маса“, „Волейбол“ и „Таекуондо“, деца и родители спортуваха заедно със състезателите от спортните клубове. В ателие „Екология“ участниците предаваха стари батерии и отговаряха на екологични въпроси, а в „Асоциация „Родители“ децата, майките и татковците се запознаха с правилата на безопасния интернет.

След правилно изпълнение на задачите си семействата участници получаваха стикер върху своята карта. Раздаването на картите ставаше на входа на парк „Градска градина”. След събиране на стикери от всички ателиета семействата пускаха своята карта в прозрачна урна до сцената за участие в томбола.

Разбира се, в станалия традиционен за града семеен празник, както винаги, имаше много спорт и забавления.

Особен интерес за малчуганите бяха зоната за стрелбище с детски автомати за еърсофт, изкуствената стена за катерене и въженият тролей.

32 деца, разделени в две възрастови групи, пък премериха сили в състезание със своите тротинетки. Победител в първа възрастова група до 7 години стана Звезделин Хасанов. На второ място се класира Пресияна Иванова, а трети остана Кристиян Бораджиев. В групата от 7 до 10 години първи се класира Стефан Енчев. Негови подгласници станаха Стелиян Панов и Венцеслав Хараламбиев. В тази група бе отличена и единствената млада дама, премерила сили с момчетата, и това е Никол Вълчева. Най-малката участничка, впуснала се в състезанието с тротинетки, беше 2-годишната Божидара Василева, която също получи награда от организаторите.

Участниците имаха възможността да наблюдават и демонстрации на акробатите от „Джим денс“ и „Акро нова“, както и на момчетата и момичетата от „Инвикта“. Забавляваха се с изпълненията на балет „Грация“, Преслава Георгиева, Марсия Кирилова и вокален състав Music sounds при НЧ „Напредък – 1869“. Удоволствие за големи и малки бе да се снимат с клоуните на кокили и анимационните герои от МТ „Алтернатива“.

И тази година „Захарни заводи“ се погрижиха за лакомствата на малчуганите, а „Лактима Балкан“ осигуриха млечни напитки за децата.

Наградите тази година бяха осигурени от Община Горна Оряховица, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, магазини АRR и „Трансинс“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *