Общество

Фармацевт от Велико Търново представи малинов десерт в Master Chef

31-ГОДИШНИЯТ МАРТИН МАРИНОВ ОТ СТАРАТА СТОЛИЦА ПРИГОТВИ ОРИГИНАЛЕН ДЕСЕРТ на кастинга за най-добрите хоби готвачи в предаването Master Chef. Боляринът се представи със сладкиш от орехов блат, шоколадов мус и кули от малини. Според регламента той трябваше да демонстрира кулинарните си възможности в рамките на 45 минути и да пребори конкуренцията в лицето на две съпернички за бялата престилка.

Мартин е фармацевт по образование, но в момента работи като мениджър на клиничен екип. Запалил се по кулинарията по време на студентския си живот в Белгия. Там се наложило да готви всеки ден, за да има какво да сложи на трапезата. Живеел сам и започнал да експериментира в кухнята.

В предаването 31-годишният търновец обясни, че преборил здравословни проблеми с балансирано хранене и спортни тренировки. Именно собственият опит го мотивирал да се включи в кастинга на телевизионния формат с желанието да помогне на други хора, които страдат от сходни неволи.

Нашенецът поднесе десерта си с изящна презентация, но журито даде заключение, че малините не са акцент в сладкиша и така се заобикаля основната концепция в регламента. Мартин не успя да продължи по-напред в битката за титлата „Най-добър хоби готвач на България“ и печалбата от 100 000 лв.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *