Образование

Интеракт клуб и Градски ученически парламент зарадваха 36 деца с учебни пособия

Младежкият интеракт клуб във Велико Търново осъществи за втори път кампанията „Шанс за равен старт”, която се проведе от 1 до 12 септември.

Тази година интеракторите получиха и подкрепата на приятелите си от Градски ученически парламент. Кампанията се осъществи, като в специални кутии за дарения, поставени в книжарници във Велико Търново, всеки желаещ да подкрепи каузата можеше да закупи учебни пособия и да ги остави на отредените за целта места.

Новото тази година е, че освен кутии за ученически пособия са били поставени и кутии за събиране на парични дарения, от които събраха 816 лв. С парите са набавени 36 мешки – по една за всяко дете, както и учебни пособия, в т.ч. моливи, флумастери, пастели и други.

От книжарниците бяха събрани над 350 тетрадки и повече от 400 различни канцеларски материали – моливи, химикали, гумички и др. Всяко дете получи по една мешка, включваща 8 различни тетрадки, 1 блок за рисуване, комплект флумастери и цветни моливи и оборудван несесер с различни канцеларски материали (моливи, химикали, текст маркери, чертожен инструмент, гумички, острилки, цветно тиксо, цветни листчета за отбелязване). За по-малките ученици от 1-ви до 4-и клас допълнително в мешките бяха поставени и пастели, пластилин, бои и дъска.

Събраните учебни пособия бяха дарени на децата от ЦНСТ, намиращо се на ул. „Колоня товар” в старата столица, както и на 23 деца от семейства в неравностойно положение от Велико Търново, Дебелец, Шереметя, Ресен, Водолей и Церова кория.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *