Водещи новиниОбщество

Изкуствен интелект пресява кандидатурите за саниране, 50-те млн. лева за Велико Търново не са гарантирани

Обитателите на 49 блока от община Велико Търново чакат с нетърпение да разберат дали са сред одобрените по новата програма за саниране.

Отговорът трябваше да дойде през октомври, но се очаква най-рано в средата на ноември, научи „Борба“. Хиляди са кандидатурите за енергийно обновяване на многофамилните сгради в България, но щастливците ще са най-много 800, защото за толкова ще стигнат парите, прогнозират от регионалното министерство.

Първото пресяване на документите на сдружения на собственици станало чрез изкуствен интелект, а останалите вече ги оценява комисия от 50 души.

Да припомним, че за община Велико Търново лимитът е 50 млн. лева, но те не са гарантирани, уточни за „Борба“ отговарящият за програмата в Общинската администрация арх. Николай Миладинов. Ако всички кандидати получат максималния или достатъчен брой точки, но надхвърлят този лимит, последните няма да могат да се възползват от безплатното саниране. Ако пък одобрените са по-малко, разликата до 50-те милиона лева няма да може да се използва за каквото и да било друго, допълни той.

Ана РАЙКОВСКА

Снимката е илюстративна.

6 thoughts on “Изкуствен интелект пресява кандидатурите за саниране, 50-те млн. лева за Велико Търново не са гарантирани

 • Продължавате да побърквате хората, първо беше обединете се подайте документи, сега не се знае знае ли се.. в тази Държава има ли нещо, което върви нормално. Пак някой иска да спъне подобрението за хората.

  Отговор
 • Накрая да не стане – парите стигнаха до средата, плащайте останалото или стойте и чакайте с недовършено саниране. Народът още не се е усетил, че това саниране стана политически инструмент за избори. Одобряват (уж), следват избори – който иска саниране да гласува за Когото Трябва. После ха да започне санирането, моткане, чакане. Дошли следващите избори – пак внимавайте кого избирате. Но будалите нямат край и лакомийката за нещо (почти) безплатно.

  Отговор
 • И по край това, мноого далавери се направиха.

  Отговор
 • Това саниране е фантазия …….дали ще ми сменят боилера?

  Отговор
 • Когато не достига естествения, прибягват до изкуствен интелект. Проблемът е, че по нашите ширини ситуацията е такава, че въпреки това пак ще надделее ограниченият естествен интелект.

  Отговор
 • 800 КАНДИДАТИ ЩЕ БЪДАТ ОДОБРЕНИ,ПРИ 256 0БЩИНИ В БЪЛГАРИЯ,ТОВА ОЗНАЧАВА ПО 3.5 ОБЕКТА НА ОБЩИНА!!! ПЪЛНА ПОДИГРАВКА С ХОРАТА КОИТО ПОХАРЧИХА ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ ЗА ТЕХНИЧЕСКИ ПАСПОРТИ НА СГРАДИТЕ!!! ПАК ЧЕ ИМА ИЗМАМЕНИТЕ ,,КАТИЛЧЕТА !!!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *