Горещи новиниПавликени

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов: „Европейските програми промениха облика на българските общини“

Европейските програми са важни за всички български общини.

Това каза кметът на Велико Търново Даниел Панов, който е и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Той участва в заключителната конференция по проект „Европа в България: Общо бъдеще“, който Българската телеграфна агенция изпълнява с подкрепата на Европейската комисия. Форумът се организира в Националния пресклуб на БТА във Велико Търново и бе открит от генералния директор на агенцията Кирил Вълчев.

По думите му за тези години, откакто е бил отворен първият програмен период, общините са придобили съвсем различен облик и са променили начина на живот на хората.

„Всичко това е благодарение на екипната работа на администрациите и на Националното сдружение на общините в Република България. Всички ние чакаме програмите да бъдат отворени, а също и Планът за възстановяване и устойчивост, който е важна част от цялата глобална промяна, която се случва в общините“, каза Панов.

По повод 20-годишнината от създаването във Велико Търново на първия пресклуб на БТА извън София Панов заяви, че Българската телеграфна агенция може да дава пример на журналистиката. „Това е агенцията, която работи най-пряко с местната власт – не само с градивни критики, но и всичко онова позитивно, което се прави в нашия регион, се отразява и стига до гражданите. Това е медията на великотърновци“, каза още Панов.

Целта на проекта „Европа в България: Общо бъдеще“ бе чрез организирането на дискусии във всички райони за планиране да се даде информация на широката общественост и заинтересованите страни за политиката на сближаване, за политическите приоритети на Европейския съюз (ЕС), за възможностите през програмен период 2021-2027 г. да се представят резултатите на местно ниво, да се очертаят предизвикателствата и начините за тяхното преодоляване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *