Култура

Община Велико Търново подарява на публиката италиански стил в боса нова ритъм с Никола Конте

На 24 септември, неделя, есенен полъх с италиански привкус, боса нова ритъм и джаз звучене ще очароват публиката във Велико Търново.

Концертът на световноизвестния италиански музикант Никола Конте и неговия латино джаз бенд е от 19,00 часа в Летния театър с вход свободен.

За ценителите на стойностните ритми Никола Конте е добре познат като най-успешният италиански джаз продуцент, изпълнител и диджей през последните 20 години.

Италианецът от град Бари е известен с въвеждането на иновативен стил на асид джаза. Създател е на културното движение Fez – истинска смесица от няколко креативни музиканти и приятели със сходни интереси към културните проблеми, емоционални мечтатели, джаз ентусиасти, ценители на nouvelle vague, натрапчиви колекционери на винили, дизайнерски и графични експерти, хора, луди по културния ритъм и книги, написани от революционери като Жан Пол Сартр и Борис Виан.

Конте въвежда иновативен стил на асид джаз, като музиката му съчетава боса нова теми и мелодии, извлечени от италианската филмова музика на 60-те години на миналия век, с етническа индийска музика. Колаборациите, които умело поднася на публиката, галят сетивата.

Първият албум на Никола Конте се нарича Jet Sounds и е издаден през 2000 година. Сингълът Bossa Per Due придобива международно признание и същевременно е ъндърграунд хит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *